FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Kalmeta o razvojnim projektima u Zadarskoj županiji

ZADAR, 13. siječnja 2005. (Hina) - Tunel Mala Kapela, na dioniciautoceste Zagreb - Split bit će pušten u promet najkasnije u lipnjuove godine, a možda i prije roka, rekao je danas u Zadru ministarmora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.
ZADAR, 13. siječnja 2005. (Hina) - Tunel Mala Kapela, na dionici autoceste Zagreb - Split bit će pušten u promet najkasnije u lipnju ove godine, a možda i prije roka, rekao je danas u Zadru ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta.

Ministar Kalmeta sa suradnicima održao je sa zadarskim županom Ivom Grbićem radni sastanak na kojemu je bilo riječi o razvojnim projektima koje njegovo Ministarstvo ostvaruje na području te županije, kao i u cijeloj Hrvatskoj. Sastanku su bili nazočni predstavnici Jadrolinije, Hrvatskih cesta, Hrvatskih autocesta, Hrvatskih željeznica i drugih državnih poduzeća.

Kalmeta je naveo i da je dinamika radova na dionici autoceste Zagreb - Split od Pirovca do Vrpolja vrlo dobra te se očekuje da će biti gotova i prije roka.

U izgradnju i održavanje cesta u Hrvatskoj od 2005. do 2008. planira se uložiti ukupno 32 milijarde kuna, što je 13 posto posto više nego u prijašnjem četverogodišnjem razdoblju.

Kad je riječ o Zadarskoj županiji Kalmeta je istaknuo da će njegovo ministarstvo poduprijeti sve razvojne projekte ove županije te da će, uz ostalo, i tvrtka Siemens u Zadarskoj županiji uskoro otvoriti proizvodni pogon namijenjen proizvodnji za tržište zapadne Europe.

Govoreći o ključnim projektima u Zadarskoj županiji župan Grbić je posebno istaknuo projekt vodovoda kojim će se osigurati voda za 23 mjesta u zaleđu Zadra, za 20.000 ljudi, u koji se ulaže 160 milijuna kuna. Tu je i projekt spojne ceste od od zadarske luke Gaženica do čvorišta Zadar 2.

Župan Grbić zahvalio je Vladi na ulaganju u infrastrukturne objekte na zadarskim otocima. Do 2007. u infrastrukturu zadarskih otoka bit će uloženo 126 milijuna kuna, rekao je.

Predsjednik Županijske komore u Zadru Dario Jurin kazao je kako je po mnogim pokazateljima gospodarstvo Zadarske županije najuspješnije u Hrvatskoj. Zamolio je Vladu odnosno nadležna ministarstva da se Zračna luka Zadar što više povezuje s inozemnim destinacijama, kao i modernizaciju željezničke pruge Zagreb - Zadar.

(Hina) xima yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙