FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić najavio istragu o kupnji kamiona za MORH

ZAPREŠIĆ, 8. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednički kandidat i sadašnjihrvatski predsjednik Stjepan Mesić najavio je danas da će pokrenutiistragu o okolnostima u kojima je MORH neposrednom pogodbom kupiokamione vrijedne pet milijuna eura.
ZAPREŠIĆ, 8. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednički kandidat i sadašnji hrvatski predsjednik Stjepan Mesić najavio je danas da će pokrenuti istragu o okolnostima u kojima je MORH neposrednom pogodbom kupio kamione vrijedne pet milijuna eura.

"Imam informaciju da su kamioni marke Iveco, zbog neuspješnog javnog natječaja, kupljeni neposrednom pogodbom s jednom tvrtkom iz Stupnika", izjavio je Mesić prigodom posjeta tržnici u Zaprešiću u sklopu predizborne promidžbe.

Mesić smatra da je nakon neuspješnog prvog natječaja MORH morao raspisati drugi, pa i treći natječaj, a na neposrednu pogodbu ići tek ako se pokaže da se oprema ne može nabaviti natječajem.

"Ako se i ide na neposrednu pogodbu, to bi moralo biti potpuno transparentno i javnost bi morala točno znati o čemu se radi", izjavio je Mesić.

Zauzeo se i za tzv. offset nabavu u svim državnim institucijama, to jest za to da se dijelovi opreme proizvode u Hrvatskoj.

"Pitanje je i idemo li ponovno u šarenilo vojne opreme ili imamo standarde", dodao je Mesić.

U MORH-u su rekli da će se o Mesićevoj izjavi očitovati tijekom dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙