FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gaymard traži od SAD-a da prestane zanemarivati tečaj dolara

PARIZ, 21. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski ministar financijaHerve Gaymard izjavio je u petak da SAD mora prestati ignorirati tečajdolara, izrazivši žaljenje što predsjednik George W. Bush nijespomenuo tu temu u svom inauguracijskom govoru.
PARIZ, 21. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Francuski ministar financija Herve Gaymard izjavio je u petak da SAD mora prestati ignorirati tečaj dolara, izrazivši žaljenje što predsjednik George W. Bush nije spomenuo tu temu u svom inauguracijskom govoru.

"Što se tiče Amerikanaca i dolara, moraju apsolutno napustiti svoj nemarni stav", kazao je Gaymard, opetujući upozorenje od srijede.

"Pozorno sam pročitao Bushev govor i on nažalost nije puno pričao o tom pitanju", kazao je francuski ministar financija za radio France Inter, komentirajući inauguracijski govor koji je američki predsjednik održao u četvrtak u Washingtonu. "Činjenica je da klizanje tečaja dolara zabrinjava", dodao je ministar Gaymard.

Izvori bliski francuskom predsjedniku Jacquesu Chiracu tvrde da bi europska gospodarska politika, posebno pitanje tečajeva, trebala po želji Chiraca biti tema njegova razgovora s predsjedateljem vijeća ministara financija članica EU-a Jeanom-Claudeom Junckerom, na sastanku zakazanom za 7. veljače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙