FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki dolar nastavio kliziti

LONDON, 11. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američkog dolara uutorak se na deviznim tržištima nastavio povlačiti s najviših razinaprema euru u proteklih sedam tjedana dok ulagači iščekuju najnovijeameričke pokazatelje.
LONDON, 11. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američkog dolara u utorak se na deviznim tržištima nastavio povlačiti s najviših razina prema euru u proteklih sedam tjedana dok ulagači iščekuju najnovije američke pokazatelje.

Do podneva je tečaj dolara oslabio 0,2 posto prema euru, koji stoji 1,3126 dolara. U odnosu na jen spustio se 1,2 posto, na 104,12 jena za dolar. Stoji i 1,178 švicarskih franaka, dok je tečaj britanske funte dosegnuo 1,8759 dolara.

U srijedu se očekuje objava podatka o američkoj vanjskotrgovinskoj razmjeni. Taj podatak mogao bi ponovno istaknuti trajne neravnoteže u američkom gospodarstvu, koje su u posljednje tri godine pritiskale tečaj američke valute, te ga u prosincu lani spustile na rekordno nisku razinu prema euru.

U intervjuu za agenciju Reuters američki je ministar financija John Snow ponovio svoje obećanje da će SAD smanjiti svoj proračunski manjak ali je napomenuo i da bi tržišne sile trebale odrediti stvarnu vrijednost dolara. Ta je izjava u prošlosti naštetila tečaju dolara.

"Ulagači su zbunjeni oko stajališta SAD-a u vezi dolara", kazao je Ian Gunner, čelnik istraživanja pri Mellon banci. "Sve dok ne dođe do odlučne promjene u američkoj politici, tečaj dolara nastavit će kliziti", dodaje Gunner.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙