FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki sudac donio odluku o izručenju Šaćirbeja BiH

ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Američki sudac donio je odluku oizručenju bivšeg veleposlanika BiH pri UN-u Muhameda Šaćirbeja Bosni iHercegovini kako bi tamo izišao pred lice pravde zbog optužbe da jepronevjerio više od 2,4 milijuna dolara, javile su svjetske novinskeagencije.
ZAGREB, 20. siječnja 2005. (Hina) - Američki sudac donio je odluku o izručenju bivšeg veleposlanika BiH pri UN-u Muhameda Šaćirbeja Bosni i Hercegovini kako bi tamo izišao pred lice pravde zbog optužbe da je pronevjerio više od 2,4 milijuna dolara, javile su svjetske novinske agencije.

Newyorkški sudac Frank Maas dao je Šaćirbeju rok od 10 dana da podnese žalbu na tu odluku.

Šaćirbej (48), američki državljanin koji živi u New Yorku, rekao je da će se žaliti, javio je Assocciated Press.

Kako javlja France Presse, njegovi su odvjetnici rekli da ne postoji sporazum o izručenju između SAD-a i BiH te da BiH nije dokazala da je počinjen bilo kakav zločin.

"Naše je stajalište da to nije samo političko pitanje nego da sam ja imao potpune ovlasti trošiti sredstva na način na koji jesam", rekao je u srijedu Šaćirbej, koji je obnašao dužnost veleposlanika pri UN-u od 1992. do 2000.

Dodao je da je trošio svoja osobna sredstva za financiranje obavljanja svoje službene dužnosti kada predstavništvo BiH pri UN-u nije dobivalo novac od svoje vlade.

Sud u BiH izdao je nalog za njegovo uhićenje 2001. Šaćirbej je uhićen u ožujku 2003., a zatim je pušten na kućni pritvor u srpnju 2004.

U odluci donesenoj u utorak američki je sudac rekao da postoji utemeljena sumnja da je Šaćirbej pronevjerio taj novac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙