FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

V. Pusić: HDZ se boji činjenica koje bi utvrdilo povjerenstvo

ZAGREB,20. siječnja(Hina) - Predsjednica HNS-a Vesna Pusić danas jeprozvala HDZ da se služio pritiscima kako bi njihov prijedlogosnivanja istražnog povjerenstva za premijera Ivu Sanadera i ministrau ostavci Miomira Žužula skinuo s dnevnog reda saborske sjednice, ito, tvrdi, jer se boje onoga što bi povjerenstvo utvrdilo.
ZAGREB,20. siječnja(Hina) - Predsjednica HNS-a Vesna Pusić danas je prozvala HDZ da se služio pritiscima kako bi njihov prijedlog osnivanja istražnog povjerenstva za premijera Ivu Sanadera i ministra u ostavci Miomira Žužula skinuo s dnevnog reda saborske sjednice, i to, tvrdi, jer se boje onoga što bi povjerenstvo utvrdilo.

"Jedni objašnjivi razlog je da se boje činjenica koje bi se na taj način utvrdile. Da sam na Sanaderovu mjestu inzistirala bi da se osnuje povjerenstvo, ali toliki napor da se ta inicijativa skine s dnevnog reda samo pojačava sumnju", kazala je Pusić na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru.

Upitana je li na djelu 'velika koalicija' HDZ-a i SDP-a, budući da se te stranke protive osnivanju povjerenstava, Pusić je odgovorila da je oko povjerenstava sigurno riječ o koaliciji dvije najjače stranke.

"Oko istražnih povjerenstava sigurno da, a vidjet ćemo kako će ići dalje, uvijek se od nečega počinje", dodala je.

Na novinarski upit kako će se neslaganje sa SDP-om oko povjerenstava odraziti na mogućnost koaliranja HNS-a i SDP-a na lokalnim izborima, Pusić je kazala da će se to vidjeti na izborima.

"Političke kalkulacije neće nas spriječiti da ustrajemo u naporima da se barem malo istine i transparentnosti pokuša uvesti u hrvatsku politiku", naglasila je.

Upitana zna li zašto su Šime Lučin (SDP) te LS-ovci Zlatko Kramarić i Ivo Banac povukli svoje potpise s prijedloga za osnivanjem povjerenstva za Sanadera i Žužula, zbog čega je prijedlog, uslijed manjka potpisa, skinut s dnevnog reda, Pusić je odgovorila da je Lučin to učinio zbog stranačke stege, a LS-ovci, kako kaže, vjerojatno pod pritiskom.

"Ne znam odakle su dolazili pritisci, ali sama činjenica da potpišu dokument, pa povuku potpis na samoj sjednici dovoljno govori, jer je potpis pitanje legitimiteta i vlastitog integriteta", kazala je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙