FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 20. siječnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30sati
ZAGREB, 20. siječnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Hrvatski sabor sinoć je zajedničkom Izjavom s Vladom potvrdio punu spremnost Hrvatske da se 17. ožujka ove godine otvore pregovori o punopravnom članstvu Hrvatske u EU. Izjavu o zajedničkom djelovanju Vlade i Sabora u procesu pregovora za članstvo u EU, Deklaraciju o temeljnim načelima pregovora, te Odluku o osnivanju Nacionalnog odbora za praćenje pregovora, Sabor je donio konsenzusom svih parlamentarnih stranaka.

Nacionalni je interes Hrvatske, ističe se u Deklaraciji, što kvalitetnije okončanje pregovora, te što skoriji ulazak u punopravno članstvo Unije. Politički je interes očuvanje nedjeljivosti, integriteta i cjelovitosti državnog teritorija Hrvatske kao države članice EU, kao i kontinuiteta i zaštite tradicije, kulture, jezika i društvenih vrijednosti.

ZAGREB - HNS-ov prijedlog da se osnuje povjerenstvo koje bi istražilo način na koji su premijer Ivo Sanader i ministar u ostavci Miomir Žužul stekli imovinu, od sinoć više nije u dnevnom redu Hrvatskog sabora. Naime, Odbor za Ustav i Poslovnik dao je za pravo zastupnicima da mogu povući svoje potpise s prijedloga akata, a ovoga puta radilo se o HNS-ovu prijedlogu za osnivanje istražnog povjerenstva. Šime Lučin (SDP) i Zlatko Kramarić (LS) povukli su svoje potpise, pa HNS više nije imao dovoljan broj potpisa (desetina, odnosno 16 zastupnika).

ZAGREB - Hrvatski sabor danas će raspravljati o Planu usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnim stečevinama Europske unije za 2005. Po tom Planu, koji se predlaže kao dodatak Nacionalnom programu za pridruživanje EU, Sabor bi ove godine trebao donijeti 36 tzv. europskih zakona kojima se hrvatsko zakonodavstvo usklađuje s pravnim stečevinama EU.

Uz te zakone trebao bi donijeti i 168 podzakonskih akata te 135 mjera iz Plana provedbe Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Očekuje se da će Sabor danas imenovati i novo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

ZAGREB - Američka rock grupa R.E.M. nastupila je sinoć u Zagrebu pred rasprodanom velikom dvoranom Doma sportova. Velikani alternativnog rocka potvrdili su svoj zvjezdani status privukavši, usprkos za hrvatske prilike visokim cijenama ulaznica od 300 kuna, oko 10.000 ljudi u najveću zagrebačku dvoranu. Oduševljeno prihvaćeni R.E.M. su kroz više od dva sata koncerta predstavili svoj novi album "Around the Sun" te posjetili na neke od starih hitova poput "Everybody Hurts", "The One I Love" i "Loosing my Religion", koje je publika otpjevala zajedno s njima.

ZAGREB - Retrospektivna izložba fotografija "Laibach-Focus", koja predstavlja više od dvadeset godina djelovanja kultne ljubljanske glazbeno-scenske skupine Laibach, otvorena je sinoć u galeriji "Forum" Kulturno informativnog centra u Zagrebu. Izložba obuhvaća izbor fotografija s nastupa 1982.-2004., režirane snimke te glazbene snimke s posljednjih turneja Laibacha. Laibach se smatra začetnikom pokreta Neue Slowenische Kunst. Izložba je bila postavljena u Ljubljani i Beču, a iz Zagreba seli u London, Berlin i Beograd.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙