FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: HNS-ovo povjerenstvo za Sanadera i Žužula više nije na dnevnom redu

ZAGREB,19. siječnja 2005.(Hina) - HNS-ov prijedlog da se osnujepovjerenstvo koje bi istražilo način na koji su premijer Ivo Sanader iministar u ostavci Miomir Žužul stekli imovinu, od večeras više nije udnevnom redu Hrvatskog sabora.
ZAGREB,19. siječnja 2005.(Hina) - HNS-ov prijedlog da se osnuje povjerenstvo koje bi istražilo način na koji su premijer Ivo Sanader i ministar u ostavci Miomir Žužul stekli imovinu, od večeras više nije u dnevnom redu Hrvatskog sabora.

Naime, Odbor za Ustav i Poslovnik dao je za pravo zastupnicima da mogu povući svoje potpise s prijedloga akata, a ovoga puta radilo se o HNS-ovu prijedlogu za osnivanje istražnog povjerenstva.

Šime Lučin (SDP) i Zlatko Kramarić (LS) povukli su svoje potpise, pa HNS više nije imao dovoljan broj potpisa (desetina, odnosno 16 zastupnika).

No, HNS-ovac Dragutin Lesar tvrdio je da za takvu praksu nema uporišta ni u Poslovniku, ni u Zakonu o povjerenstvima.

Predsjednik Sabora Vladimir Šeks zatražio je pomoć od Odbora za Ustav koji je dao za pravo dvojici zastupnika, a HNS-ov prijedlog time je, zbog manjka potpisa, skinut s dnevnog reda 12. sjednice.

Sabor je time zaključio današnji, maratonski rad, nakon što je 'odradio' 'aktualno prijepodne', te raspravio i donio dokumente važne za priključenje Hrvatske EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙