FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Snijeg pada u Gorskom kotaru, Lici i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj

ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - Snijeg pada u Gorskom kotaru, Lici,središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj, te mjestimice u Slavonijigdje su kolnici mokri i skliski zbog kiše koja se mjestimice ledi natlu, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub.
ZAGREB, 19. siječnja 2005. (Hina) - Snijeg pada u Gorskom kotaru, Lici, središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj, te mjestimice u Slavoniji gdje su kolnici mokri i skliski zbog kiše koja se mjestimice ledi na tlu, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub.

Posjedovanje zimske opreme obavezno je na dionicama autocesta A1 Split-Zagreb, Bosiljevo-Otočac, A4 Goričan-Zagreb, Breznički Hum-Zagreb, A3, Bregana-Lipovac, Ivanja Reka-Novska, na županijskim i lokalnim cestama Krapinsko-zagorske županije te na svim državnim i županijskim cestama u Gorskom kotaru.

Magla smanjuje mjestimično vidljivost u Slavoniji na području Slavonskog Broda i Velike Kopanice te na istoimenoj dionici autoceste A3, Bregana-Lipovac, gdje je vidljivost smanjena na 100 metara.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A6, Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić.

Na snazi je zabrana kretanja za kamione s prikolicom i šlepere po staroj riječkoj cesti kroz Gorski kotar i dionicom autoceste A6, Rijeka-Zagreb, između Bosiljeva 1 i Kikovice - isključuju se na Kikovici i Vukovoj Gorici, kao i na državnoj cesti D23 između Modruša i vrha Kapele te na dionici autoceste A1, Split-Zagreb od gornje Dobre do vrha Kapele.

Za kamione i autobuse na spomenutim cestama obavezna je upotreba lanaca na barem jednoj osovini, dok je za osobna vozila dovoljno posjedovanje zimske opreme.

Dodatan oprez u vožnji, zbog moguće poledice, zbog niskih temperatura, potreban je na mostovima, usjecima i prijevojima.

Na svim graničnim prijelazima sva vozila prometuju bez duljih zadržavanja.

Trajekti plove redovito prema redu plovidbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙