FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Gužve i poslije 19 sati na biralištima

SARAJEVO/MOSTAR, , 16. siječnja 2005. (Hina) - Svih 42 biračka mjesta uBiH, na kojima se glasovalo za predsjednika Republike Hrvatske,zatvorena su u nedjelju navečer u 19 sati, ali na više biralištaglasovanje je omogućeno onim biračima koji su se u 17 sati nalazili nabiračkom mjestu, izjavila je koordinatorica za hrvatske predsjedničkeizbore na području BiH Romana Franulović-Bušić.
SARAJEVO/MOSTAR, , 16. siječnja 2005. (Hina) - Svih 42 biračka mjesta u BiH, na kojima se glasovalo za predsjednika Republike Hrvatske, zatvorena su u nedjelju navečer u 19 sati, ali na više birališta glasovanje je omogućeno onim biračima koji su se u 17 sati nalazili na biračkom mjestu, izjavila je koordinatorica za hrvatske predsjedničke izbore na području BiH Romana Franulović-Bušić.

Ona je rekla da je na biračkim mjestima u Sarajevu, Kiseljaku i Žepču u 19 sati ostalo po 200 glasača (ukupno do 600) koji imaju pravo glasovati. Prema njenim riječima, u BiH je u drugom izbornom krugu izišlo, kako je rekla, nekoliko postotaka glasača više nego što je to bio slučaj u prvom izbornom krugu 2. siječnja.

Na biračkom mjestu u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Mostaru u trenutku zatvaranja glasačkog mjesta u 19 sati nalazilo se oko 400 glasača kojima je omogućeno glasovanje i nakon 19 sati, rekao je koordinator za hrvatske predsjedničke izbore pri tom konzulatu Dubravko Belavić.

Prema njegovim riječima, u Hercegovini je jedino na biračkom mjestu u Stolcu glasovanje završeno do 19 sati, dok se na preostalih 20 biračkih mjesta, koji se pod izbornom ovlašću Generalnog konzulata u Mostaru, glasovanje produžilo za one glasače koji su se u 19 sati zatekli na biralištima. Belavić je rekao da se na nekim od tih birališta u 19 sati nalazilo i više stotina glasača, kojima će biti omogućeno glasovanje. On je dodao da "nikome tko dođe na biralište nakon 19 sati večeras neće biti omogućeno glasovanje".

Službeno je u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Sarajevu večeras rečeno da na hrvatskim predsjedničkim izborima u BiH nije bilo većih nepravilnosti koje bi utjecale na regularnost izbora.

Tijekom dana na više biračkim mjesta u Hercegovini zabilježene su verbalne prepirke između članova biračkih odbora, s jedne i promatrača, s druge strane, koji su u drugom izbornom krugu bili u znatno većem broju prisutni na biralištima u BiH nego u prvom krugu. Promatrači su se posebice zanimali za biračke popise i provjeru identiteta glasača pa je to povremeno usporavalo glasovanje na nekim biralištima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙