FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krpan traži smjenu tri člana Upravnog vijeća Svetog Duha

ZAGREB, 7. siječnja 2005. (Hina) - Ravnatelj Opće bolnice Sveti duhDalibor Krpan zatražio je danas od predsjednice zagrebačke SkupštineMorane Paliković Gruden smjenu tri člana Upravnog vijeća bolnice zbognjihova nezakonitog postupanja.
ZAGREB, 7. siječnja 2005. (Hina) - Ravnatelj Opće bolnice Sveti duh Dalibor Krpan zatražio je danas od predsjednice zagrebačke Skupštine Morane Paliković Gruden smjenu tri člana Upravnog vijeća bolnice zbog njihova nezakonitog postupanja.

Krpan traži razrješenje Inge Perinčić, Dalibora Drugovića i Nade Jagetić, jer su ga nezakonito optužili da je suprotno statutu bolnice, bez odluke Upravnog vijeća, potpisao s veledrogerijom Medikom ugovor o reprogramiranju bolničkog duga iz 2003.

Tim ugovorom odgođeno je plaćanje duga bolnice za lijekove i sanitetski materijal godinu dana unaprijed s odgodom prvog plaćanja od četiri mjeseca, beskamatno u mjesečnim obrocima.

Članovi Upravnog vijeća bolnice tvrde da je Krpan time opteretio nekretnine i pokretnine bolnice jer je za odgodu plaćanja duga izdao bolničke mjenice.

Krpan je pak na konferenciji za novinare ustvrdio da se izdavanjem mjenica ne stavlja nikakav teret na bolničku imovinu, a po statutu bolnice, ravnatelj je jedini ovlašten za potpisivanje takvih ugovora.

Tvrdnju da izdavanje mjenica ne opterećuje bolničku imovinu Krpan je potkrijepio Zakonom o obveznim odnosima, Zakonom o mjenici i Zakonom o vlasništvu, čime je jasno definirano značenje mjenice.

Krpan je o zatražio i mišljenje stručnjaka Pravnog fakulteta, tvrdeći da se radi o "očitoj i namjernoj krivoj interpretaciji bolničkog statuta" s ciljem izmišljanja razloga za njegovu smjenu.

Upozorio je također da je Inga Perinčić uputila obavijest o sazivanju sjednice Upravnog vijeća za 10. prosinca s dnevnim redom pokretanja njegove smjene, a pritom, suprotno poslovniku, nije uputila nikakvo obrazloženje.

"Osim što je nezakonito i nedopustivo u civiliziranom društvu, takvo ponašanje članova Upravnog vijeća direktno ugrožava normalno funkcioniranje bolnice", rekao je Krpan.

On također traži utvrđivanje odgovornosti pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Zvonimira Šostara jer je zlorabio ovlasti i svjesno obmanuo Gradsku skupštinu i javnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙