FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pauković i Arnold o privatizaciji Sladorane

ŽUPANJA,15. siječnja(HINA) - Direktor županjske Sladorane MarinkoPauković izjavio je danas kako vjeruje da jučerašnja odluka Upravnogodbora Hrvatskoga fonda za privatizaciju (HFP) o odgodi prodajenekoliko tvrtki, među kojima je i Sladorana, "vodi prema poništenjunatječaja za privatizaciju Sladorane".
ŽUPANJA,15. siječnja(HINA) - Direktor županjske Sladorane Marinko Pauković izjavio je danas kako vjeruje da jučerašnja odluka Upravnog odbora Hrvatskoga fonda za privatizaciju (HFP) o odgodi prodaje nekoliko tvrtki, među kojima je i Sladorana, "vodi prema poništenju natječaja za privatizaciju Sladorane".

"Vjerujem u hrvatsku Vladu i nadam se da će ona poništiti natječaj za privatizaciju Sladorane, te i sama zaključiti kako je ponuda radnika Sladorane dugoročno gledano najbolja i najkvalitetnija", rekao je Pauković. Dodao je kako "sve aktivnosti Uprave, radnika i sindikata Sladorane idu prema konačnome cilju - privatizaciji Sladorane po tzv. modelu radničkog dioničarstva".

Predsjednik Stožera za obranu Sladorane Željko Arnold vjeruje da je odgoda odluke Upravnog odbora HFP-a o prodaji Sladorane "u interesu radnika i svih onih" koji se zauzimaju da vlasnici te tvrtke postanu oni koji su je i stvarali.

"No, potpuno ćemo biti zadovoljni tek kada Vlada poništi sadašnji natječaj za privatizaciju Sladorane", poručio je Arnold.

Upravni odbor HFP-a na jučerašnjoj je sjednici prihvatio ponude Agrokora za kupnju dionica Belja i PIK-a Vrbovec, a odluka o izboru najboljih ponudača za Sladoranu i još neke tvrtke odgođena je za sljedeće sjednice Upravnog odbora HFP-a.

U vlasništvu HFP-a je 95 posto Sladorane, a HFP je do sada proveo dva kruga privatizacije te tvrtke.

Nakon što u prvom krugu nije bilo zainteresiranih za kupnju Sladorane, u drugom je krugu ponuđeno 68,1 posto dionica iz portfelja HFP-a, vrijednih 54,5 milijuna kuna.

Ponude za kupnju 68,1 posto Sladorane zajedno su dale tvrtka Žito d.o.o. i bračni par Bubalo, te tvrtke Viro d.o.o. iz Virovitice i Robić d.o.o. iz Velike Gorice. Ponudu je dala i tvrtka ESOP d.o.o., koju su osnovali radnici Sladorane, a ponudila je 55 milijuna kuna i ulaganje od 191,3 milijuna kuna.

Kako bi spriječili "pokušaj ponovne tajkunizacije Sladorane", od polovice prosinca prošle godine na ulazu u tu tvrtku su radničke straže kojima koordinira u međuvremenu osnovan Stožer za obranu Sladorane.

Uz potporu Uprave, Radničkog vijeća, sindikalne podružnice PPDIV-a, te gradskih i županijskih vlasti, radnici Sladorane dosad su održali nekoliko prosvjednih skupova na kojima su od Vlade tražili da poništi natječaj o privatizaciji te raspiše novi u kojem bi prednost pri kupnji dionica dobili radnici i kooperanti Sladorane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙