FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokopan ubijeni policajac Ranko Grković

SPLIT,15. siječnja 2005.(Hina) - Na splitskome gradskom grobljuLovrincu pokopan je danas, uz najviše počasti, policajac RankoGrković, koji je u srijedu ubijen na dužnosti.
SPLIT,15. siječnja 2005.(Hina) - Na splitskome gradskom groblju Lovrincu pokopan je danas, uz najviše počasti, policajac Ranko Grković, koji je u srijedu ubijen na dužnosti.

U nazočnosti obitelji, mnogobrojnih prijatelja, kolega i sugrađana te gradskih i županijskih čelnika, predstavnika vojnih i crkvenih vlasti, udruga iz Domovinskog rata, u ime Ministarstva unutarnjih poslova od Grkovića se oprostio ravnatelj Policije Ivica Franić.

Izražavajući najdublju sućut i ogorčenost u svoje ime i u ime ministra Marijana Mlinarića, Ivica Franić upozorio je da se u javnosti ne shvaća sva težina i odgovornost policijskog posla.

Tome, kako je rekao, pridonose i česte primjedbe na prekoračenje policijskih ovlasti, no, istaknuo je, tek kada se dogodi tragedija, poput ubojstva dragog kolege Grkovića, upozorava se na ograničenost policijskih ovlasti. "Stoga vjerujem da njegova žrtva neće biti uzaludna, već da će dovesti do promjena percepcije u javnosti, što će rezultirati boljom zaštitom policijskih službenika i njihovih obitelji te da će se napadači na policajce primjerenije kažnjavati", poručio je ravnatelj Policije.

Obitelji ubijenog policajca - njegovoj nezaposlenoj supruzi Draženi te djeci Goranu, Stefani, Toniju i Melani obećao je u ime Ministarstva i ravnateljstva kako će učiniti sve da im umanje bol i pomognu u najtežim trenucima.

Brzojav sućuti obitelji, prijateljima i kolegama poslao je i vojni ordinarij monsinjor Juraj Jezerinac, ističući da je gubitak policajca Ranka Grkovića velik gubitak, ali vjeruje da nije uzaludan jer će potaknuti razmišljanja o promjenama položaja hrvatskih redarstvenika.

Od ubijenog kolege oprostio se i predsjednik Udruge hrvatskih ratnih veterana grada Splita Nikola Bekavac.

Željko Đolić, zapovjednik Druge policijske postaje splitsko-dalmatinske Policijske uprave u kojoj je radio pokojni Ranko Grković, rekao je kako njegovi kolege još ne mogu prihvatiti činjenicu da se opraštaju od kolege, vrhunskog policajca, poštenog i dobrog čovjeka na kojega su se u svakom trenutku mogli osloniti. "Pogođen je zločinačkim hicem bezumlja iz ruke vođene nasiljem i mržnjom, zauvijek zaustavljen u poslu koji je predano radio - suzbijanju kriminaliteta i osiguranju mirnog sna svojim sugrađanima", rekao je.

Ranko Grković ubijen je na dužnosti u srijedu navečer, kada je na njega, pri provjeri isprava, bez povoda i razloga pucao Stanko Bubić, koji je idućeg dana poslijepodne, tijekom potrage za njim, najvjerojatnije počinio samoubojstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙