FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo pravosuđa: razmatraju se veće kazne za ubojstvo policajca

ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Ministarstvo pravosuđa priopćilo jedanas da radna skupina za izradu izmjena Kaznenog zakona (KZ)raspravlja o prijedlogu sindikata da se povećaju kazne za ubojstva inasilje nad policajacima na dužnosti.
ZAGREB, 14. siječnja 2005. (Hina) - Ministarstvo pravosuđa priopćilo je danas da radna skupina za izradu izmjena Kaznenog zakona (KZ) raspravlja o prijedlogu sindikata da se povećaju kazne za ubojstva i nasilje nad policajacima na dužnosti.

Priopćenjem u kojem se navodi da je izrada izmjena i dopuna Kaznenog zakona u fazi, u kojoj se, među ostalim, raspravlja i o nasilničkim kaznenim djelima nad policajcima, Ministarstvo pravosuđa reagiralo je na današnju izjavu predsjednika Sindikata policije Hrvatske (SPH) Dubravka Jagića. On je, povodom prekjučerašnjeg ubojstva splitskog policajca, ministricu pravosuđa Vesnu Škare Ožbolt prozvao kao glavnog krivca za taj događaj jer nije prihvatila sindikalne zahtjeve da se povećaju kazne ubojicama i napadačima na policajce.

U Ministarstvu kažu da će radna skupina raspraviti prijedlog sindikata za promjenom inkriminacije vezane za ubojstva i drugih kaznenih djela nasilja nad policajcima pri obavljanju dužnosti. U Ministarstvu napominju da je člankom 91. važećeg Kaznenog zakona za teško ubojstvo policajca na dužnosti propisana zatvorska kazna od osam do 15 godina ili dugotrajni zatvor od 20 do 40 godina.

SPH je danas zatražio da Vlada u roku 30 dana stavi u proceduru izmjene Kaznenog zakona i Zakona o policiji ili će u suprotnom pokrenuti sve dozvoljene akcije, uključujući i štrajk. Sindikat traži strože kazne za napade na policajce i omogućavanje jednostavnije uporabe vatrenog oružja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙