FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rezultati obdukcije upućuju na Bubićevo samoubojstvo

SPLIT,14. siječnja 2005.(Hina) - Obdukcijom tijela jučer stradalogaStanka Bubića, ubojice policajca Ranka Grkovića, utvrđeno je kako jepreminuo od prostrijelne rane glave koju je prouzročio metak ispaljeniz blizine, što upućuje na samoubojstvo, potvrdio je danas sudskipatolog dr. Antonio Alujević.
SPLIT,14. siječnja 2005.(Hina) - Obdukcijom tijela jučer stradaloga Stanka Bubića, ubojice policajca Ranka Grkovića, utvrđeno je kako je preminuo od prostrijelne rane glave koju je prouzročio metak ispaljen iz blizine, što upućuje na samoubojstvo, potvrdio je danas sudski patolog dr. Antonio Alujević.

"Bubić je umro nasilnom smrću od prostrijelne rane glave s oštećenjem mozga, djelovanjem projektila ispaljenog iz ručnog vatrenog oružja u desnu sljepoočnicu iz apsolutne blizine", rekao je dr. Alujević.

Zadobio je i prostrijel trbuha i ustrijel zdjelice u području stražnjice i to dvama projektilima iz ručnog vatrenog oružja ispaljenima iz veće udaljenosti, no oni nisu mogli dovesti do smrtnog ishoda, zaključio je.

Premda još nema rezultata balističkog vještačenja, doznaje se u policiji, takav nalaz obdukcije ukazuje na to da je Bubić, nakon što ga je policija ranila, počinio samoubojstvo.

Stanko Bubić ubio je policijskog službenika Ranka Grkovića u srijedu u 20,35 sati u Šibenskoj ulici na predjelu Kman u Splitu kada su tri policajca, među kojima je bio i pokojni Grković, prišla osobnom automobilu "renaultu 21" kojim je upravljao 32-godišnji D. V., a na mjestu suvozača bio je Bubić.

Odmah nakon što su zatražili isprave od njega, Bubić je posegnuo za pištoljem i ispalio nekoliko hitaca u smjeru Grkovića, nakon čega je pobjegao.

Vozač je odmah uhićen, ali se ne povezuje s aktivnim sudjelovanjem u ubojstvu.

Policijska potraga za Stankom Bubićem završena je jučer oko 15 sati na području Mravinaca iznad Splita, gdje je nakon razmjene vatre s policijom, kada je i pogođen, najvjerojatnije počinio samoubojstvo.

Bubić je otprije poznat policiji kao višestruki počinitelj kaznenih djela, dva pokušaja ubojstva 1998. godine, i to nožem i bombom, razbojstvo 2001., te za više teških krađa i zloporabu droga, a nekoliko je puta bio i u zatvoru.

Iz policije je najavljeno kako će poslijepodne istražnom sucu Županijskog suda u Splitu biti privedene tri osobe koje su Bubiću pomagale u bijegu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙