FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Stagnacija francuskog gospodarstva

PARIZ, 4. siječnja 2005. (Hina/Dpa) - Francuska vlada primila je uutorak još novih loših gospodarskih vijesti, kada je statistički uredInsee objavio da je tamošnje gospodarstvo u trećem tromjesečju 2004.stagniralo.
PARIZ, 4. siječnja 2005. (Hina/Dpa) - Francuska vlada primila je u utorak još novih loših gospodarskih vijesti, kada je statistički ured Insee objavio da je tamošnje gospodarstvo u trećem tromjesečju 2004. stagniralo.

Podatak o nultoj stopi porasta francuskog BDP-a uslijedio je samo nekoliko dana nakon što je ministarstvo rada objavilo da je u studenome blago porasla nezaposlenost, prekinuvši tako trend smanjivanja u nekoliko zadnjih mjeseci.

Sada se čini posve nevjerojatnim da će francuski BDP u 2004. dosegnuti stopu rasta od 2,5 posto, koju je predvidio bivši ministar financija Nicolas Sarkozy.

Francuski predsjednik Jacques Chirac nedavno je izrazio uvjerenje u "dinamičan rast zemlje u mjesecima i godinama koje slijede". Također je rekao da će vlada nastaviti s najavljenom politikom smanjivanja poreza, koju je zaustavilo globalno gospodarsko usporavanje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙