FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Sladorane traže privatizaciju po ESOP programu

ŽUPANJA, 4. siječnja 2005. (Hina) - Radnici županjske Sladorane d.d. odhrvatske Vlade i premijera dr. Ive Sanadera i dalje zahtjevajuponištenje natječaja o privatizaciji Sladorane te traže njezinuprivatizaciju po ESOP modelu radničkog dioničarstva, potvrdio je danaspredsjednik Stožera za obranu Sladorane Željko Arnold.
ŽUPANJA, 4. siječnja 2005. (Hina) - Radnici županjske Sladorane d.d. od hrvatske Vlade i premijera dr. Ive Sanadera i dalje zahtjevaju poništenje natječaja o privatizaciji Sladorane te traže njezinu privatizaciju po ESOP modelu radničkog dioničarstva, potvrdio je danas predsjednik Stožera za obranu Sladorane Željko Arnold.

Nakon današnjeg sastanka o privatizaciji Sladorane Arnold je također rekao kako do daljnjega na ulazu u Sladoranu ostaju radničke straže koje su s "ciljem zaštite Sladorane od nove tajkunizacije" oformljene sredinom prosinca prošle godine.

Pritom je kazao kako Sladorana "i u budućnosti može uspješno poslovati jedino ako njezini vlasnici budu onu koji su je i stvarali-radnici i kooperanti Sladorane".

Uz predstavnika radnika, Uprave i sindikalne podružnice PPDIV-a Sladorane sastanku su bili nazočni i ministar poljoprivrede i šumarstva Petar Čobanović, predsjednik Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Damir Ostović, čelnici Vukovarsko-srijemske županije i grada Županje, te saborski zastupnici s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Ministar Čobanković obećao je kako će pokušati organizirati da predstavnike radnika, Uprave i sindikata Sladorane primi premijer Sanader.

"Radi se o vrlo složenoj situaciji. Moramo voditi računa i o drugim ponuđačima koji su se ispravno i legalno javili na natječaj za privatizaciju Sladorane", rekao je Čobanković dodajući kako "ni po postojećem Zakonu o privatizaciji nema osnova za direktno vođenje ESOP programa".

"Oko privatizacije Sladorane nećemo donositi odluke na prečac", dodao je Čobanković, poručivši radnicima kako je "spreman od Vlade zatražiti poništenje natječaja ukoliko postoje materijalni pokazatelji da je bilo određenih propusta u natječaju ili da se u natječaju nije ispoštovao zakonom predviđeni oblik procedure".

"Ukoliko toga nema, teško da mogu privoliti Vladu da se ide u poništenje natječaja", rekao je dodajući kako se, zbog značaja Sladorane, mora "i dalje razgovarati o privatizaciji te tvrtke te vidjeti što se još može, uvjetno rečeno, ugraditi u ugovor o prodaji dionica Sladorane u smislu zaštite njezinih uposlenika, opstanka tvrtke i zaštite sjedišta Sladorane".

Predsjednik HFP-a Damir Ostović ocijenio u razgovoru s novinarima nakon sastanka kako smatra da je natječaj za privatizaciju Sladorane proveden na transparentan način i da nema razloga, što se tiče procedure, da se natječaj poništi.

Na natječaj HFP-a, za kupnju 68,1 posto Sladorane ponude su početkom prosinca dali tvrtka ESOP d.o.o., koja predstavlja zaposlenike Sladorane, zajedno tvrtka Žito d.o.o. i bračni par Bubalo, te tvrtke Viro d.o.o. iz Virovitice i Robić d.o.o. iz Velike Gorice

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙