FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija: Lovac umro neposredno nakon eksplozije mine

ŠIBENIK, 10. siječnja 2005. (Hina) - Dvadesetdevetogodišnji Ivan Vulićiz Gradca kod Drniša, koji je jučer smrtno stradao nakon što jetijekom lova na brdu Ivova glava na planini Svilaji nagazio naminsko-eksplozivnu napravu, umro je zbog iskrvarenja nekoliko minutanakon eksplozije, oko 11,30 sati, potvrdili su nalazi obdukcije,izvijestila je šibensko-kninska Policijska uprava.
ŠIBENIK, 10. siječnja 2005. (Hina) - Dvadesetdevetogodišnji Ivan Vulić iz Gradca kod Drniša, koji je jučer smrtno stradao nakon što je tijekom lova na brdu Ivova glava na planini Svilaji nagazio na minsko-eksplozivnu napravu, umro je zbog iskrvarenja nekoliko minuta nakon eksplozije, oko 11,30 sati, potvrdili su nalazi obdukcije, izvijestila je šibensko-kninska Policijska uprava.

Policija je, navodi se u poslijepodnevnom priopćenju, obavila obavijesne razgovore s dvojicom lovaca iz mjesta Kljaci, koji su, zajedno s Ivanom Vulićem i njegovim 25-godišnjim bratom D.V., jučer oko 10,45 otišli u lov na Svilaju, te koji tvrde kako im nije bilo poznato da je predio brda Ivova glava minirano područje.

Prema iskazu koji su lovci dali policiji, oni su hodali po krševitom području djelomično pokrivenim snijegom kada je Ivan Vulić nagazio na minu. Od zadobivenih teških ozljeda Vulić je, po riječima lovaca, preminuo nekoliko minuta nakon eksplozije, a 28-godišnji D.P., koji je bio u blizini, lakše je ozlijeđen.

Danas je potvrđeno i da je D.P. mobilnim telefonom o nesreći obavijestio policiju i Hitnu službu drniškog Doma zdravlja, koji su džipom i pješice krenuli prema Ivovoj glavi, ali su stigli nakon što je mladić već bio mrtav.

Nakon što se zbog nepristupačnosti terena vojni helikopter, koji je poletio iz Splita, nije uspio spustiti na Svilaju, liječnička ekipa, pirotehničari i lovci, noseći mrtvo tijelo, sišli su oko 16,10 sati u podnožje planine.

Po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku Dalibora Dukića, mrtvo tijelo 29-godišnjeg Ivana Vulića prevezeno je na Odjel patologije šibenske Opće bolnice, dok je 28-godišnji D.P. zatražio liječničku pomoć u KBC-u Firule u Splitu. Nakon što je utvrđeno da je lakše ozlijeđen, pušten je na kućnu njegu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙