FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ubojica policajca najvjerojatnije se ubio nakon što ga je policija ranila

SPLIT,13. siječnja 2005.(Hina) - Policijska potraga za Stankom Bubićem(31), ubojicom 45-godišnjeg policajca Ranka Grkovića, završila je oko15 sati na Mravincima iznad Splita, gdje je nakon izmjene vatre spolicijom, kad je pretpostavlja se pogođen, najvjerojatnije počiniosamoubojstvo, izvijestio je načelnik Ureda načelnikasplitsko-dalmatinske Policijske uprave Ninoslav Ćurić.
SPLIT,13. siječnja 2005.(Hina) - Policijska potraga za Stankom Bubićem (31), ubojicom 45-godišnjeg policajca Ranka Grkovića, završila je oko 15 sati na Mravincima iznad Splita, gdje je nakon izmjene vatre s policijom, kad je pretpostavlja se pogođen, najvjerojatnije počinio samoubojstvo, izvijestio je načelnik Ureda načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave Ninoslav Ćurić.

Premda je u pucnjavi Bubić vjerojatno bio i ranjen, Ćurić je kazao kako se pretpostavlja da samo ranjavanje ne bi prouzročilo njegovu smrt da se nije sam ubio.

Bubićevo tijelo bit će prevezeno na patološki odjel kako bi se obdukcijom utvrdio točan uzrok smrti.

Po Ćurićevim riječima u Mravincima je pri pronalaženju Stanka Bubića došlo do međusobne pucnjave između tada još nepoznate osobe i policijskih službenika. Policajci su uzvratili vatrom prema osobi koja je na njih pucala, a nakon određena vremena, kad su mu uspjeli prići, utvrdili su da je to Bubić, međutim, tada je već bio mrtav, rekao je Ćurić.

Sve indicije upućuju na to da je on počinio samoubojstvo u tijeku potrage i izmjene vatre.

Istražni sudac izišao je na mjesto događaja, a očevid je u tijeku.

Ubojstvo policajca zbilo se sinoć u 20,35 sati u Šibenskoj ulici na Kmanu kad su tri policajca, među kojima je bio i pokojni Grković, prišla osobnom automobilu "renaultu" 21 kojim je upravljao 32-godišnji D. V., a na mjestu suvozača bio je Stanko Bubić.

Čim su zatražili isprave od njega, Bubić je posegnuo za pištoljem i ispalio nekoliko hitaca prema Grkoviću, izišao iz automobila, te trčeći pobjegao prema Ulici Domovinskog rata.

Vozač D. V. šokiran Bubićevom reakcijom ostao je sjediti u automobilu i odmah je uhićen, ali ga se za sada ne povezuje s aktivnim sudjelovanjem u kažnjivu djelu ubojstva.

U 21 sat na Hitnom kirurškom prijamu splitske Kliničke bolnice liječnici su utvrdili Grkovićevu smrt. Bio je pogođen u prsište i kuk.

Policija je s ubojicom policajca od sinoć bila u telefonskoj vezi, ali se, budući da nije znala točne podatke o njegovu kretanju, potraga intenzivno provodila u Splitu i cijeloj Županiji, pa je bio pojačan i nadzor prometa.

Stanko Bubić već je bio poznat policiji kao višestruk počinitelj kažnjivih djela, dva pokušaja ubojstva 1998., i to nožem i bombom, razbojstvo 2001., te za više teških krađa i zloporabu droga, a nekoliko je puta bio i u zatvoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙