FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tečaj dolara stabilan na najvišoj razini prema euru u 7 tjedana

LONDON, 10. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američke valutestabilizirao se u ponedjeljak na deviznim tržištima na najvišoj razniprema euru u proteklih sedam tjedna, nakon što je krajem prošlogatjedna američki ministar financija John Snow kazao da se zalaže zapolitiku snažnog dolara.
LONDON, 10. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američke valute stabilizirao se u ponedjeljak na deviznim tržištima na najvišoj razni prema euru u proteklih sedam tjedna, nakon što je krajem prošloga tjedna američki ministar financija John Snow kazao da se zalaže za politiku snažnog dolara.

Do podneva je njegov tečaj dosegnuo 1,3094 dolara za euro te 105,4 jena.

Ulagači su se fokusirali na izjave Snowa u nekoliko televizijskih i radijskih intervjua o tome da SAD želi poduzimati korake, uključujući smanjenje svojih manjkova, kako bi podupro snagu nacionalne valute.

To je potaknulo nagađanja da bi američki predsjednik George W. Bush mogao uvesti mjere za značajno smanjenje proračunskog manjka u 2006. te ukloniti ključni negativni utjecaj na tečaj dolara.

"Snow je kazao da postoji aktivna namjera da se poduzmu mjere u vezi dolara", izjavio je valutni strateg pri Deutsche Banku, Trevor Dinmore. "Sada imamo retoriku koja ukazuje na značajne proračunske rezove, ali tržište još želi vidjeti detalje plana koji će biti objavljeni u veljači".

Od početka godine zelena valuta ojačala je za tri posto prema euru, jer ulagači očekuju daljnje zaoštravanje američke monetarne politike.

"Euro i ostale važne svjetske valute pod rizikom su daljnje korekcije tečaja", smatraju analitičari DBS Banke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙