FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi pokazatelji ispuhali vjetar u leđima dolara

LONDON, 4. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara u utorak je nasvjetskim deviznim tržištima ostao blizu rekordno niske razine premaeuru uslijed razočaranja ulagača u pogledu procjena zapošljavanja uameričkom industrijom sektoru.
LONDON, 4. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara u utorak je na svjetskim deviznim tržištima ostao blizu rekordno niske razine prema euru uslijed razočaranja ulagača u pogledu procjena zapošljavanja u američkom industrijom sektoru.

Do podneva je njegov tečaj oslabio 0,2 posto prema euru, koji stoji 1,3418 dolara.

Tržišni sudionici s nestrpljenjem očekuju izvješće o zaposlenosti u SAD-u, najavljeno za petak, kako bi ocijenili snagu oporavka najvećeg svjetskog gospodarstva.

Jučerašnje izvješće o aktivnosti u američkom industrijskom sektoru u prosincu bilo je negativno što se tiče procjena o daljnjem zapošljavanju te je ispuhalo vjetar u jedrima američke valute koji je zapuhao prvoga radnoga dana u novoj godini. Naime, potonuće tečaja zelene valute krajem prošloga tjedna na rekordno niskih 1,3670 dolara za euro potaknulo je njezine blage kupovine.

Indeks industrijske aktivnosti u SAD-u ojačao sa 57,8 bodova zabilježenih u studenome na 58,6 bodova u prosincu, no u njemu sadržan indeks zaposlenosti smanjen je na najnižu razinu u 14 mjeseci.

"Vjerojatna je daljnja konsolidacija dolara, no to neće značajnije promijeniti njegov negativni trend", ocijenio je Mitul Kotecha, čelnik istraživanja pri Caylonu.

Tečaj dolara umjereno je ojačao prema jenu, 0,2 posto, na 102,9 jena, iako je i dalje blizu najniže razine u proteklih pet godina zabilježenih u prosincu od 101,83 jena. Prema švicarskom franku, međutim, ojačao je jedan posto, tako da stoji 1,1515 franaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙