FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tomašić: HSP ne planira ući u Vladu

ZAGREB, 10. siječnja 2005. (Hina) - HSP ne pregovara ni s kim i neplanira ući u Vladu, izjavila je danas potpredsjednica te stranke RužaTomašić.
ZAGREB, 10. siječnja 2005. (Hina) - HSP ne pregovara ni s kim i ne planira ući u Vladu, izjavila je danas potpredsjednica te stranke Ruža Tomašić.

Tomašić je na konferenciji za novinare, odbacila medijska nagađanja da HSP s HDZ-om pregovara o koaliciji zahtijevajući mjesto ministra obrane za svog predsjednika Antu Đapića, te mjesto ravnatelja POA-e za potpredsjednika Peru Kovačevića.

"Takve najave dolaze od onih kojima je krivo što HSP u drugom krugu predsjedničkih izbora nije podržao nijednog kandidata", kazala je Ruža Tomašić.

Dodala je da HSP dobro zna da u Vladu ne može ući ako za to nema potporu birača.

Čelnici HSP-a predstavili su danas i prijedlog Rezolucije o temeljnim načelima uključivanja Hrvatske u članstvo EU.

HSP, među ostalim, predlaže da se liberalni režim stjecanja vlasništva nad nekretninama odgodi za 15, a kad je riječ o poljoprivrednom zemljištu i nekretninama u području zaštićenih prirodnih vrijednosti na 20 godina.

Predlažu i trajnu zabranu stjecanja vlasništva nad šumskim zemljištem u državnom vlasništvu i prirodnih bogastava za strane, ali i za hrvatske državljane.

U prijedlogu Rezolucije predviđena je i obveza raspisivanja referenduma o ulasku u EU.

Glavni pregovarač po HSP-ovu prijedlogu trebao bi o tijeku pregovora jednom mjesečno usmeno i pismeno izvještavati Nacionalni odbor za pregovore, a o toj bi temi dva puta godišnje plenarno trebao raspravljati i Hrvatski sabor.

Pravaši predlažu i da se u Rezoluciji naglasi neprihvatljivost gospodarskih i političkih integracija na prostoru jugoistočne Europe.

Protive se ideji da Sabor utvrdi samo načelnu deklaraciju o pregovorima, a da sami pregovarači utvrde konkretne pregovaračke pozicije zemlje.

HSP se zalaže za donošenje Rezolucije u kojoj bi se naveli svi najvažniji pregovarački zahtjevi i koja bi pravno obvezivala pregovarače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙