FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Letica: Narod je uvijek u pravu

ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - Narod je uvijek u pravu, čak i kadahoće predsjednika koji ne zna kuda ide ni koga vodi, komentirao jevečeras nezavisni predsjednički kandidat s potporom HSP-a SlavenLetica, činjenicu da je, po prvim informacijama s birališta nadanašnjim predsjedničkim izborima dobio podršku 2,4 posto birača.
ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - Narod je uvijek u pravu, čak i kada hoće predsjednika koji ne zna kuda ide ni koga vodi, komentirao je večeras nezavisni predsjednički kandidat s potporom HSP-a Slaven Letica, činjenicu da je, po prvim informacijama s birališta na današnjim predsjedničkim izborima dobio podršku 2,4 posto birača.

Letica je ocijenio da je predsjednička kampanja u posljednjih desetak dana bila krajnje komercijalizirana.

"Nisam se mogao nositi s financijskim potencijalom triju kandidata - Stjepana Mesića, Jadranke Kosor i Borisa Mikšića", kazao je.

Takvu komercijalizaciju Letica doživljava kao "jasnu poruku da će ubuduće u predsjedničkoj utakmici ravnopravno moći sudjelovati samo kandidati s puno novca".

Letica je nezadovoljan i logističkom potporom koju su mu u kampanji pružili članovi HSP-a na terenu.

"Iako je HSP moderniziran po pitanju ideologije, organizacijski je još uvijek na razini polukonspirativne organizacije", ocijenio je.

Najavio je da će nakon izbora "sjesti i promisliti o daljoj suradnji s HSP-om".

HSP-ov saborski zastupnik Pero Kovačević smatra pak da je "Mikšić prisvojio dio HSP-ova programa i time pridobio i dio HSP-ova izbornog tijela".

Naime, po prvim projekcijama izbornih rezultata temeljem tzv. izlaznih anketa, a što su večeras objavile hrvatske televizije Stjepan Mesić dobio je oko 50 posto, Boris Mikšić oko 20, a Jadranka Kosor oko 17 posto glasova.

Prvi nepotpuni i neslužbeni rezultati Državnog izbornog povjerenstva očekuju se nakon izborne šutnje, iza ponoći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙