FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatske stranke preporučuju kandidate za predsjednika RH

MOSTAR, 29. prosinca 2004. (Hina) - Nekoliko hrvatskih političkihstranaka u BiH uputili su hrvatskim biračima različite pozive za kogaglasovati na predstojećim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj. HDZ BiHu srijedu je pozvao na glasovanje za Jadranku Kosor, Nova hrvatskainicijativa (NHI) i HSS podupiru Stjepana Mesića, Hrvatska strankaprava -HSP BiH Đapić-dr. Jurišić podupire Slavena Leticu a Hrvatskanarodna zajednica (HNZ) pozvala je Hrvate da ne izađu na birališta.
MOSTAR, 29. prosinca 2004. (Hina) - Nekoliko hrvatskih političkih stranaka u BiH uputili su hrvatskim biračima različite pozive za koga glasovati na predstojećim predsjedničkim izborima u Hrvatskoj. HDZ BiH u srijedu je pozvao na glasovanje za Jadranku Kosor, Nova hrvatska inicijativa (NHI) i HSS podupiru Stjepana Mesića, Hrvatska stranka prava -HSP BiH Đapić-dr. Jurišić podupire Slavena Leticu a Hrvatska narodna zajednica (HNZ) pozvala je Hrvate da ne izađu na birališta.

Predsjedništvo HDZ-a BiH u srijedu je na sjednici u Mostaru opetovalo potporu kandidatkinji HDZ-a Jadranki Kosor pozivajući birače da joj ukažu povjerenje 2. siječnja.

Hrvatski savez HSS-NHI BiH pozvao je svoje članove i simpatizere koji imaju pravo glasa da na predstojećim izborima u Republici Hrvatskoj 2. siječnja svoj glas daju predsjedničkom kandidatu Stjepanu Mesiću. "Aktualni predsjednik Republike Hrvatske je svojim principijelnim odnosom prema BiH i Hrvatima kao jednom od tri konstitutivna naroda, te politikom otvaranja prema svijetu za vrlo kratko vrijeme izveo Hrvatsku iz posvemašnje izolacije i doveo je pred vrata Europske unije", navodi se u priopćenju Hrvatskog saveza HSS-NHI.

Hrvatska stranka prava (HSP) BiH Đapić-dr. Jurišić je pozivajući Hrvate u BiH da glasuju za Slavena Leticu istaknula kako se radi o "najobrazovanijem i najsposobnijem kandidatu HSP-a, što svjedoči i to da je bio prvi savjetnik pokojnog predsjednika Franje Tuđmana".

HNZ je ocijenio da Hrvati i drugi građani Bosne i Hercegovine koji imaju državljanstvo Republike Hrvatske ne trebaju sudjelovati na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj. Iz te stranke poručuju da "Hrvati koji žive u Bosni i Hercegovini moraju pokazati veću zrelost kada su u pitanju izbori koji izravno utječu na njihov svakodnevni život u BiH, a ne sudjelovati u biranju čelnika Republike Hrvatske".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙