FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednički kandidat Mesić u Osijeku

OSIJEK,29. prosinca(Hina) - Predsjednički kandidat Stjepan Mesić,predstavljajući danas svoj izborni program u Osijeku, na konferencijiza novinare rekao je da pregovarački tim za EU moraju činiti ljudiizvan politike, stručni i sposobni da za Hrvatsku učine najbolje.
OSIJEK,29. prosinca(Hina) - Predsjednički kandidat Stjepan Mesić, predstavljajući danas svoj izborni program u Osijeku, na konferenciji za novinare rekao je da pregovarački tim za EU moraju činiti ljudi izvan politike, stručni i sposobni da za Hrvatsku učine najbolje.

Kako je rekao, u dosadašnjem se radu zauzimao za demokratizaciju Hrvatske i ravnopravnost svih građana, što će i ubuduće činiti. Kao poseban problem istaknuo je loše provedenu "i brutalnu privatizaciju" te tešku gospodarsku situaciju.

Iako ima sve preduvjete za razvoj, u Slavoniji se nažalost još ništa ne pokreće, rekao je Mesić istaknuvši kako nam je obveza "raditi na izvoznom, a maksimalno smanjiti uvozne programe, posebno hrane".

Smiješno je da uvozimo čak i čvarke, kada se zna što to znači za Slavoniju. Upravo uoči ulaska Hrvatske u EU, važno je odrediti kojim ćemo putem ići i kako od Hrvatske uistinu stvoriti zemlju blagostanja, kazao je predsjednički kandidat Mesić.

Nakon konferencije za novinare, Mesić je govorio na osječkom Gradskom radiju, a prijenos su slušali građani na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića. Izjavio je da se, među ostalim, zauzima za zakonsko reguliranje imovine u istospolnim zajednicama.

No, takve zajednice nisu brak, rekao je Mesić dodavši kako je brak "zajednica muškarca i žene". Odgovarajući na upit glavnog urednika Gradskog radija, Đorđa Ivkovića kako ocjenjuje suradnju s bivšim premijerom Ivicom Račanom i sadašnjim Ivom Sanaderom, Mesić je odgovorio kako je "u početku i s bivšim premijerom bilo određenih nesuglasica koje su se brzo ispravile", a da je "sa sadašnjim dobro surađivao sve do ove izborne kampanje".

"Zamjerio sam što se Vlada uključila u predizbornu kampanju kao da je riječ o izboru za Vladu, a ne za predsjednika države. Sada je to riješeno, a što se tiče buduće suradnje jasno je da ona mora biti kvalitetna na relacijama između predsjednika Vlade, Sabora i predsjednika države", rekao je.

Prije dolaska u osječki hotel "Central" predsjednički kandidat Mesić družio se s građanina na novoobnovljenom Trgu Marina Držića. Osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić tom je prilikom pozvao građane Osijeka da na predstojećim predsjedničkim izborima glasuju za Stjepana Mesića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙