FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvo sučeljavanje Mesića i Kosor putem TV kamera

ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednički kandidati StjepanMesić i Jadranka Kosor, koji su s najviše osvojenih glasova ušli udrugi izborni krug, večeras su se nakratko sučelili putemtelevizijskih kamera, svaki u svom izbornom stožeru, te u svojimistupima najavili da bi predizborna kampanja u drugom krugu mogla bitiiznimno oštra.
ZAGREB, 3. siječnja 2005. (Hina) - Predsjednički kandidati Stjepan Mesić i Jadranka Kosor, koji su s najviše osvojenih glasova ušli u drugi izborni krug, večeras su se nakratko sučelili putem televizijskih kamera, svaki u svom izbornom stožeru, te u svojim istupima najavili da bi predizborna kampanja u drugom krugu mogla biti iznimno oštra.

Nakon što je Mesić ponovio svoju raniju izjavu kako neće otvarati paštetu jer bi iz nje mogao iskočiti jedan kandidat i milijuni koje je taj kandidat potrošio u predizbornoj kampanji, to je razljutilo Jadranku Kosor koja ga je pozvala da je prestane vrijeđati te se sučeli argumentima, ne niskim udarcima.

Mesić se pravdao da ne iznosi uvrede već samo slikovito opisuje stvari, a u priči oko paštete nije spominjao ime HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje.

"Ne znam zašto ona misli da bi iskočila iz paštete. Smatram da ljudi znaju slikovito prihvaćati stvari", rekao je Mesić na što ga je Kosor pozvala da se ne služi "dijalogom ulice", već svoje stavove argumentira.

Mesić i Kosor su u kratkom obraćanju najavili i da će bitno pitanje kojim će se baviti u iduća dva tjedna biti i tko je, gdje i kako branio Hrvatsku.

Mesić je svojoj protukandidatkinji zamjerio da se hvali kako je branila Hrvatsku, a te zasluge njemu ne priznaje.

"Pa nisam ja branio Zanzibar", rekao je Mesić dodajući da je branio hrvatske interese u Beogradu i razbijao blokadu Dubrovnika.

Kosor mu je na to uzvratila da je kao novinarka Hrvatskog radija o Domovinskom ratu izvještavala iz podruma, bavila se izbjeglicama i povratnicima, te ratnim strahotama.

"Ja nisam bio u skloništu, bio sam na prvoj crti", odgovorio joj je Mesić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙