FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Mesićevom stožeru zadovoljni rezultatima izbora

ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - U izbornom stožeru predsjedničkogkandidata Stjepana Mesića s nestrpljenjem se očekuju prvi neslužbenirezultati izbora koji će pokazati hoće li njihov kandidat pobijeditiveć večeras ili će se ići u drugi izborni krug.
ZAGREB, 2. siječnja 2005. (Hina) - U izbornom stožeru predsjedničkog kandidata Stjepana Mesića s nestrpljenjem se očekuju prvi neslužbeni rezultati izbora koji će pokazati hoće li njihov kandidat pobijediti već večeras ili će se ići u drugi izborni krug.

U ispunjenoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva veselo su dočekane exit poll analize Agencije Puls po kojoj Mesić svoj drugi predsjednički mandat osigurava u prvom krugu.

Čelnik SDP-a Ivica Račan izjavio je da je njegova i ostale oporbene stranke koje su poduprle Mesićevu kandidaturu spremne proslaviti njegovu pobjedu već večeras ili za dva tjedna.

Vrlo je, kaže, zadovoljan rezultatima koji dolaze s birališta dodavši da je i očekivao tijesnu 'borbu' hoće li izbori završiti u prvom ili drugom krugu.

Manji izlazak birača na izbore po Račanu je razumljiv, jer, kako kaže, postoje razlike u karakteru izbora između ovih i onih 2000.

I on je, tvrdi, iznenađen da prvi neslužbeni rezultati na drugo mjesto po broju osvojenih glasova stavljaju nezavisnog kandidata Borisa Mikšića. Glasnogovornica Mesićeva Izbornog stožera Marijana Petir također je izrazila zadovoljstvo agencijskim exit poll analizama, istaknuvši kako ti podaci pokazuju da Mesić i dalje ima naklonost većine hrvatskih birača.

Dolazak aktualnog predsjednika očekuje se oko 21 sat, a, kako se doznaje, javnosti bi se trebao obratiti tek nakon prestanka izborne šutnje i objave prvih neslužbenih rezultata Državnog izbornog povjerenstva, iza ponoći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙