FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: Izbori će odrediti put Hrvatske

PULA, 27. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat Stjepan Mesićkazao je danas u Puli kako su predsjednički izbori vrlo bitni jer ćeodrediti put Hrvatske, t.j. odgovoriti na pitanje hoće li oni Hrvatskuuvesti u Europu ili će je izolirati.
PULA, 27. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat Stjepan Mesić kazao je danas u Puli kako su predsjednički izbori vrlo bitni jer će odrediti put Hrvatske, t.j. odgovoriti na pitanje hoće li oni Hrvatsku uvesti u Europu ili će je izolirati.

"Mi nemamo pravo na zatvaranje, Hrvatska nema pravo na siromaštvo, a upravo je Istra pokazala da može aktivirati svoje potencijale. To isto može i Hrvatska, ali samo kad dobije takvu zakonsku regulativu koja će privući kapital i tehnologiju u proizvodnju", istaknuo je Mesić. Dodao je kako Hrvatska u pregovorima s Europom mora štititi svoje interese.

Po njegovim riječima samo udružena Europa može biti partner Americi, a kao takva može biti najvažniji čimbenik mira jer isključuje rat kao političko sredstvo. Upravo zato, ocijenio je, izbori odlučuju o tome kojim će putem ići Hrvatska.

"Za vrijeme predsjednika Tuđmana predsjednik je birao premijera i imenovao Vladu, za koalicijske Vlade promijenjen je model kad smo iz polupredsjedničkog sustava došli u parlamentarnu demokraciju kad je Sabor birao premijera i Vladu. Sada se očito netko sjetio da bi bilo dobro kad bi premijer sebi birao predsjednika. To pak nećemo dopustiti", poručio je Mesić.

Na novinarski upit o planiranu televizijskom sučeljavanju s HDZ-ovom kandidatkinjom Jadrankom Kosor Mesić je odgovorio kako on prihvaća sučeljavanje, dodavši kako se on ne namjerava nikomu ispričavati.

"Očito u Izbornom stožeru HDZ-ove kandidatkinje procjenjuju da ona u sučeljavanju sa mnom nema što tražiti jer nema vlastita mišljenja, već se poziva na Vladu, Sanadera i stranku", kazao je Mesić. Istaknuvši kako je uvjeren da drugog kruga predsjedničkih izbora neće biti, dodao je da hrvatskim građanima prepušta da o tome odluče, "svjestan kako će oni znati dobro procijeniti".

Osvrnuvši se na dosadašnji tijek kampanje, Mesić je ocijenio kako je u početku bila prihvatljiva, no kako je odmicala "postajala je sve prljavija".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙