FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić: bude li drugog kruga neću to doživjeti kao poraz

ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat StjepanMesić izjavio je danas kako i dalje očekuje da će predsjednički izbori2. siječnja biti završeni njegovom pobjedom u prvom krugu, ali da nidrugi krug neće doživjeti kao poraz.
ZAGREB, 30. prosinca 2004. (Hina) - Predsjednički kandidat Stjepan Mesić izjavio je danas kako i dalje očekuje da će predsjednički izbori 2. siječnja biti završeni njegovom pobjedom u prvom krugu, ali da ni drugi krug neće doživjeti kao poraz.

"Drugi krug neću doživjeti kao poraz jer se za kampanju jednog kandidata ulažu ogromna sredstva, do sada nezabilježena na hrvatskim izborima, a to može djelovati na određene birače. No, vjerujem da će građani djelovati kao kolektivni intelekualac i shvatiti težinu izbora na kojima se odlučuje kuda ide Hrvatska", rekao je Mesić na konferenciji za novinare.

Napomenuo je da ga, po istraživanju koje je proveo njegov Izborni stožer, izravno podupire blizu 50 posto birača, a pribroje li im se oni neodlučni, taj bi postotak, izađu li ti neodlučni na izbore, mogao biti oko 63 posto.

Upitan hoće li opće uvjerenje da će sigurno pobijediti na izborima utjecati na birače da ne izađu na izbore, Mesić je odgovorio da će oni koji ga podržavaju izaći na izbore, da nema opasnosti od apstinencije.

Nije želio komentirati izjavu kolumnista "Jutarnjeg lista" Ivana Zvonimira Čička koji je sinoć na "Novoj TV" rekao da smijenjeni ravnatelj POA-e Joško Podbevšek nije otišao zbog 'slučaja Puljiz' već zbog dokumenata makedonske i bosanske obavještajne službe - u prvom, tvrdi Čičak, stoji da je Mesićevu prošlu izbornu kampanju financirala albanska narkomafija, a u drugom da je Mesić bio upleten u trgovinu oružjem.

"Na to ne bi trebalo davati nikakav komentar", rekao je Mesić, dodavši da ga je Čičak svojevremeno tražio da ga imenuje za svoga savjetnika, a potom i za veleposlanika u Beogradu, na što, kaže, nije pristao.

"Nisam prihvatio da bude savjetnik jer bi tada sve stolice u mom uredu i noge na njima oslabile, a u Beogradu ga nisam htio kako ne bi izazvao novi rat sa Srbijom", kazao je.

Upitan misli li i dalje tužiti protukandidata Borisa Mikšića, koji je nedavno izjavio da se samo šalio kada je izjavio da je Mesiću francuska tajna služba kupila vilu na Azurnoj obali, Mesić je odgovorio kako će tužiti sve koji su iznosili neistine na njegov račun i obmanjivali javnost.

"On (Mikšić) se nije ispričao, rekao je da se šalio tek kada je čuo da sam spomenuo tužbu. Budući da djeci u Nazorovoj trebaju novci, sve one koji su iznosili neistine pozvat ću da to dokažu na sudu gdje će biti manji od mrava", dodao je.

Na pitanje znači li to da će tužiti i Čička, Mesić je najavio da će tužiti sve koji su ga klevetali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙