FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Microsoft kreće u svijet digitalne zabave

LAS VEGAS, 7. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Utemeljitelj i predsjednikMicrosofta Bill Gates najavio je niz sporazuma koji će toj tvrtkiotvoriti vrata u svijet digitalne zabave na području televizije,glazbe, fotografije i video-igara.
LAS VEGAS, 7. siječnja 2005. (Hina/AFP) - Utemeljitelj i predsjednik Microsofta Bill Gates najavio je niz sporazuma koji će toj tvrtki otvoriti vrata u svijet digitalne zabave na području televizije, glazbe, fotografije i video-igara.

Microsoft je najavio suradnju s TiVo-m, proizvođačem perifernih uređaja za digitalne televizore, a potvrdio je i dogovor s glazbenom tv-mrežom MTV koja bi trebala proizvoditi tv-emisije i ostale video-klipove, dostupne prenosivim uređajima opremljenim Windows Mobile softverom.

"Prednjačimo u širokim ulaganjima u tehnologiju i značajnim pomacima koji digitalni način života čine dostupnim svakome", kazao je Gates na sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu. "Naša je strategija osigurati odličan softver i platformu za partnersku inovaciju kako potrošači mogli birati iz velike lepeze uređaja i usluga koji će besprijekorno raditi i odgovarati njihovom načinu života", dodao je.

Osim sporazuma s MTV-jem i TiVo-m Gates je najavio i da razgovara s BellSouthom a u intervjuu za Wall Street Journal nagovijestio je i mogućnost partnerstva sa Sonyjem. Obje tvrtke "imaju puno razloga za suradnju" u digitalno-glazbenoj "infrastrukturi, kazao je čelnik Microsofta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙