FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ruski predstavnik u G8 smijenjen zbog Jukosa

MOSKVA, 4. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Ruski predsjednik VladimirPutin smijenio je svog savjetnika za gospodarstvo Andreja Ilarionova smjesta ruskog predstavnika u G8 nakon što se taj "odmetnuti" ekonomistpobunio protiv pravnog napada države na naftnog giganta Jukosa.
MOSKVA, 4. siječnja 2005. (Hina/Reuters) - Ruski predsjednik Vladimir Putin smijenio je svog savjetnika za gospodarstvo Andreja Ilarionova s mjesta ruskog predstavnika u G8 nakon što se taj "odmetnuti" ekonomist pobunio protiv pravnog napada države na naftnog giganta Jukosa.

Ilarionov je poznat po tome da "nema dlake na jeziku", ali su njegove izjave o prodaji dijela Jukosove imovine, koju je nazvao "prevarom godine", bile oštre čak i za njegove standarde. Putin je izjavio da je je prodaja Jukosovog Juganskneftegaza, koji je kupila državna naftna kompanija Rosneft za 9,4 milijarde dolara, bio legitimni poslovni dogovor.

U priopćenju koje je Kremalj izdao u ponedjeljak kasno navečer navodi se da je na dužnost Ilarionova kao ruskog predstavnika u G8 imenovan Igor Šuvalov.

"Andrej Ilarionov razriješen je tih dužnosti", navodi se u priopćenju.

"Međutim, predsjednik neće smijeniti Ilarionova s njegove dužnosti savjetnika i to djelomično zato kako ne bi ostavio utisak da je protiv pluralizma mišljenja", rekao je jedan ruski dužnosnik za radio Eho Moskve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙