FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jukos spreman tužiti sudionike u aukciji Juganskneftegaza

HOUSTON, 21. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Posrnuli ruski naftni divJukos upozorio je u utorak da će tužiti i tražiti odštetu od svihsudionika u nametnutoj nedjeljnoj aukcijskoj prodaji Juganskneftegazanepoznatom Baikalfinansgrupu.
HOUSTON, 21. prosinca 2004. (Hina/AFP) - Posrnuli ruski naftni div Jukos upozorio je u utorak da će tužiti i tražiti odštetu od svih sudionika u nametnutoj nedjeljnoj aukcijskoj prodaji Juganskneftegaza nepoznatom Baikalfinansgrupu.

Juganskneftegaz je i dalje vlasništvo Jukosa u skladu sa člankom 11 američkog zakona o stečaju, naglašava u kratkom priopćenju najveći ruski proizvođač nafte, koji je proglasio stečaj pred sudom u Houstonu.

"Aukcija predstavlja kršenje sudskog naloga o automatskoj suspenziji prodaje koji je stupio na snagu u trenutku kada je Jukos objavio stečaj", kritizira ruska naftna kompanija nametnutu aukciju.

Realizacija prodaje Juganskneftegaza "oštetit će Jukos za dodatnih 20 milijardi dolara i tvrtka će zatražiti odštetu protiv svih trećih strana koje budu sudjelovale u prodaji, financiranju prodaje i svakoj transakciji vezanoj za vrijednost dionica", najavljuje ruska kompanija.

Glasnogovornik američkog ministarstva vanjskih poslova Richard Boucher izjavio je pak pred novinarima u Washingtonu da je "vođenje tog slučaja potaknulo ozbiljne bojazni u vezi s manjkavom transparentnošću ruskih zakona o investicijama i neovisnošću ruskih sudova".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙