FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin se ne protivi ulasku Ukrajine u EU

ZAGREB, 10. prosinca 2004. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putinizjavio je u petak da se Rusija ne protivi ulasku Ukrajine u Europskuuniju (EU).
ZAGREB, 10. prosinca 2004. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u petak da se Rusija ne protivi ulasku Ukrajine u Europsku uniju (EU).

"Ako Ukrajina želi ući u EU i tamo je dobrodošla, preostaje nam samo to pozdraviti", rekao je Putin nakon sastanka sa španjolskim premijerom Jose Luizom Zapaterom, prenosi agencija Associated Press.

Ta je izjava u suprotnosti s Putinovom oštrom retorikom od prije nekoliko tjedana, kada je se razbjesnio zbog uloge Zapada u spornim predsjedničkim izborima u Ukrajini.

Govoreći o stanju u Iraku, ruski je predsjednik ocijenio da je situacija u toj zemlji preopasna da bi se tamo angažirale ruske tvrtke.

"Naše su se tvrtke spremne vratiti u Irak čim se osiguraju neophodni sigurnosni uvjeti. Zasad to nije tako", istaknuo je Putin, navodi agencija Reuters.

Nekoliko ruskih kompanija sa stotinama radnika povuklo se iz Iraka nakon niza otmica stranaca početkom 2004. godine.

Ruska novinska agencija Itar-Tass prenosi da su Putin i Zapatero, kojemu je to prvi radni posjet Moskvi, razgovarali i o bilateralnim odnosima, borbi protiv terorizma, odnosima Rusije i EU-a te Rusije i NATO-a, stanju u Afganistanu i o bliskoistočnom mirovnom procesu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙