FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 28. prosinca 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,30 sati:

ZAGREB - Ministarstvo rada i mirovinskog sustava pozvalo je danas Upravu Brodosplita i sindikate u tom brodogradilištu da žurno uspostave konstruktivni dijalog u cilju normalizacije odnosa, te apelira na Upravu da preispita odluku o otkazima za 13 radnika koji su sudjelovali u listopadskim prosvjedima. "Rješavanje posljedica koje je gospodarska kriza ostavila na gospodarstvo i na tržište rada u Republici Hrvatskoj zahtjeva od svih nas da uložimo maksimalne napore usmjerene na očuvanje svakog radnog mjesta, a gospodarski rast moguće je postići samo u uvjetima socijalnog mira, kako na nacionalnoj razini, tako i na razini svakog pojedinog poslodavca", ističe Ministarstvo u priopćenju. Apelira na Upravu Brodoplista da u tom smislu preispita odluku o mogućim otkazima ugovora o radu za 13 radnika te da, u suradnji sa sindikatima, uspostavi dijalog kako bi se stanje u Brodosplitu normaliziralo.

ZAGREB - Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić ocijenio je danas da se ni Vlada ni njezini resori nisu trebali upletati u "slučaj Perković", koji je od početka trebalo prepustiti pravosuđu, a smatra i da bi bilo najbolje odustati od ustavnih promjena oko kojih se ne može postići konsenzus vladajućih i oporbe. "Trebalo je stvar prepustiti pravosuđu. Ali sada kada se to nije dogodilo, očito je da nema konsenzusa neophodnog za promjene Ustava", rekao je Mesić u Intervjuu tjedna Hrvatskog radija te podsjetio da je preduvjet za ustavne promjene konsenzus stranke na vlasti i glavne oporbene stranke. Stoga bi sada bilo najnormalnije da se kaže - nemamo konsenzusa i ne idemo u ustavne promjene, poručio je Mesić.

ZAGREB - Policija se na početku 2013. digla na noge zbog dviju eksplozija koje su u nekoliko dana 'zatresle' Zagreb, nastavak godine obilježila su ubojstva u krugu obitelji, curenje policijskih podataka, stupanje na snagu europskog uhidbenog naloga i novi granični režim, a kraj godine "zacrnili" su mnogobrojni poginuli na cestama. Godina na izmaku počela je eksplozijom 9. siječnja na željezničkoj pruzi u Susedgradu te dva dana poslije u Aleji Bologne još dvjema eksplozijama, zbog čega je uhićen "zagrebački bombaš" Vojislav Blažević. U 11 mjeseci 2013., po policijskim podatcima, počinjeno je 16,3 posto manje ubojstava nego godinu prije. No, 2013. ubojice nisu mirovali ni u samoj novogodišnjoj noći, u kojoj se u dva odvojena slučaja u krugu obitelji dogodilo ubojstvo te ubojstvo i samoubojstvo.

ZAGREB - Suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu obilježilo je i ovu pravosudnu godinu, pred čiji je kraj u antikorupcijsku mrežu upao dugogodišnji predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević s najbližim suradnicima, ali i čelnici Hrvatskih autocesta (HAC), tvrtke koja je zbog mnogih afera, nakon Fimi medije, postala novi sinonim za prelijevanje državnog novca u privatne džepove. Zadnja korupcijska afera dobila je ime Remorker po češkoj tvrtki ključnog svjedoka Igora Premilovca, koji je priznao da je fiktivnim ugovorima dizao novac, a zatim ga 'opranog' u gotovini vraćao u Hrvatsku.

SPLIT - Teške ozljede glave opasne po život zadobio je sinoć 53-godišnji muškarac koji je pod jakim utjecajem alkohola pao na ulici u Splitu, doznaje se jutros u splitskoj policiji. Muškarac je sinoć oko 20 sati pao u Iločkoj ulici, gdje su ga pronašli prolaznici i pozvali policiju. Vozilom Hitne pomoći prevezen je u splitski KBC gdje je zbog teških ozljeda glave zadržan na liječenju. U bolnici mu je izmjereno gotovo 2,5 promila alkohola u krvi.

KARLOVAC - U požaru je jutros u potpunosti izgorjela vikendica nedaleko etno naselja Trg kod Ozlja, no nitko nije stradao jer u to vrijeme vlasnici nisu bili u vikendici. Dojavu o požaru lokalno dobrovoljno vatrogasno društvo dobilo je nešto iza 7 sati, vatrogasci su odmah krenuli na požarište, ali, kako je Hini rekao predsjednik DVD-a Zdravko Pečevar, u 7,20 sati samo su mogli konstatirati da je vatra već u potpunosti zahvatila kuću.

ZAGREB - U tijeku su zadnje pripreme trojice biciklista, članova Biciklističkog kluba "Pedalinac", koji su odlučili početkom slijedeće godine, točnije 4. siječnja 2014., iz Zagreba krenuti u Soči na put dugačak 2988 kilometara kako bi ondje stigli do početka Zimskih olimpijskih igara 2014. Iskusni biciklisti Mladen Gaćeša, Marko Mitić i Tomislav Barbić do Rusije će voziti oko mjesec dana, a na dva kotača proći će kroz Srbiju, Rumunjsku, Moldovu i Ukrajinu. Zagreb-Novi Sad-Bukurešt-Odesa-Sevastopolj-Kerch–Soči veliki su gradovi na putu njihove zimsko-biciklističke avanture koju planiraju završiti 7. veljače 2014. u Sočiju.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙