FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: tdel
ZAGREB, 17. prosinca 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Ministarstvo financija je zaprimilo dvije obvezujuće ponude za kupnju dionica i dokapitalizaciju Croatia osiguranja - rovinjske Adris Grupe i poljskog osiguravatelja PZU. "Sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske od 10. listopada 2013., temeljem koje su u daljnjem postupku privatizacije Croatia osiguranja d.d. sudjelovali Adris grupa d.d i PowszechnyZakladUbezpieczen S.A. (PZU), Ministarstvo financija objavljuje da je zaprimilo dvije obvezujuće ponude za kupnju dionica i dokapitalizaciju Croatia osiguranja d.d. od ponuditelja Adris Grupe d.d. i PowszechnyZakladUbezpieczen S.A. Po izvršenoj analizi i ocjeni pristiglih obvezujućih ponuda Ministarstvo financija će predložiti Vladi RH odabir najpovoljnijeg investitora", objavilo je sinoć Ministarstvo financija. Ministar financija Slavko Linić jučer je izjavio da na natječaju za privatizaciju Croatia osiguranja očekuje dvije dobre i kvalitetne obvezujuće ponude o kojima će Vlada moći odlučivati već ovog tjedna ili najkasnije idućeg. Vlada je sredinom srpnja odlučila da će u Croatia osiguranja prodati dio od ukupno 80,2 posto svog vlasničkog udjela u tom osiguravajućem društvu, a na način da državi u vlasništvu ostane najmanje 25 posto plus jedna dionica odnosno najviše do 30 posto dionica kapitalno osnaženog Croatia osiguranja.

RIJEKA - Nije postignut nikakav dogovor na sastanku poslodavca iz Liburnia Riviera Hotela d.d. (LRH), predstavnika većinskog Sindikata Istre i Kvarnera (SIK), Samostalnog sindikata turizma i usluga (STUH) te Radničkog vijeća. LRH ne odstupa od programa zbrinjavanja 87 radnika, što, budući da nema plana prekvalifikacije, znači otkaz za sve iz programa, izjavila je sinoć Hini voditeljica kvarnerskog ureda SIK-a Marina Cvitić. Cvitić je nakon sastanka u telefonskoj izjavi Hini kazala kako LRH, koji je u većinskom vlasništvu SN Holdinga, dobro posluje, povećao je profit te nije u financijskim teškoćama zbog kojih bi tvrtka trebala otpuštati zaposlene. Čini se da je riječ o gladi vlasnika za još većom dobiti, naglasila je sindikalistica Cvitić, dodavši kako očito nije bilo dovoljno to što je broj zaposlenih od ulaska SN Holdinga u LRH prepolovljen. Cvitić je rekla i da je zabrinjavajuće to što se Grad Opatija i gradonačelnik Ivo Dujmić još nisu očitovali o namjerama poslodavca u LRH, istaknuvši kako bi se gradska uprava trebala očitovati i u slučaju da nije suvlasnik LRH, a jest.

KRAPINA - Većinom glasova vladajuće koalicije SDP-HNS-HSS-HSLS-Hrvatski laburisti Skupština Krapinsko-zagorske županije kasno sinoć izglasala je proračun za iduću godinu, u iznosu od 163,8 milijuna kuna. Župan Željko Kolar rekao je kako je proračun za 2014. praktički na razini ovogodišnjeg i da je prije svega usmjeren na razvoj gospodarstva u Krapinsko-zagorskoj županiji. Pojašnjavajući prihodovnu stranu proračuna Kolar kaže kako su prihodi od poreza planirani u iznosu od 65 milijuna kuna dok su decentralizirana sredstva i pomoć iz državnog proračuna planirana u iznosu od 89 milijuna kuna. Na rashodovnoj strani župan posebni ističe osiguranje sredstva od dva milijuna kuna za pomoć općinama i gradovima za izradu projekata i prijavu za fondove Europske unije. Dodatnih pola milijuna kuna namijenjeno je poljoprivrednim proizvođačima, također kao pomoć za prijavu za EU fondove. Za 100 posto povećana su sredstva za Turističku zajednicu i Obrtničku komoru za nastup na inozemnim turističkim i gospodarskim sajmovima što je, po županovim riječima, još jedna pomoć razvoju gospodarstva.

ZAGREB - Zagrebački Županijski sud danas bi trebao ponovno raspravljati o osnovanosti optužnice kojom se za izvlačenje novca iz tvrtki Core media i Media spot terete Vladimir Šelebaj, njegova bivša supruga Dijana Čuljak te četvero suradnika. Osim Šelebaja i bivše HTV-ove novinarke zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo tvrdi da su u izvlačenju novca preko fiktivnih računa sudjelovali Vlado Bućan, Igor Šumaković, Marijo Cikač i Tonček Mandić. Posljednje zakazano ročište optužnog vijeća odgođeno je 5. prosinca jer se Šelebaj nije pojavio na sudu.

ZAGREB - Prosvjed upozorenja radnika RIZ – Odašiljača d.d. održat će se danas u podne ispred Vlade RH na Markovu trgu. Prosvjed se organizira, kako se navodi u pozivu, zbog 'sustavnog ekonomskog genocida koji se provodi nad RIZ-om i radnicima RIZ-a zbog neprimjenjivanja modela radničkog dioničarstva i zbog pogodovanja nekretninskoj mafiji uz pomoć državnih agencija'.

(Hina) xtdel ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙