FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4.30 sati

Autor: rkor
ZAGREB, 20. prosinca 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4.30 sati.

KARLOVAC - Lidija Bertović, smijenjena ravnateljica Nacionalnog parka Plitvička jezera, trenutno je na obavijesnom razgovoru u karlovačkoj Policijskoj upravi, potvrdili su Hini sinoć, nešto poslije 23 sata, u karlovačkom Operativno komunikacijskom centru 192. Voditelj smjene Centra, Mile Valentić rekao je da se temeljem zahtjeva Ličko-senjske Policijske uprave provode određeni izvidi vezani uz, kako je rekao, događaj na području te policijske uprave. U policiji se nije moglo doznati koji odjel provodi izvide. Na pitanje je li Lidija Bertović lišena slobode, Valentić je odgovorio da se "razgovor može voditi s nekom osobom i na temelju njenog dobrovoljnog dolaska na policiju". Bertović je jučer smijenjena s mjesta ravnateljice Javne ustanove Nacionalni park Plitvička jezera zbog nezadovoljstva ministra zaštite okoliša i prirode Mihaela Zmajlovića njenim radom.

SPLIT - Splitski gradski vijećnici prihvatili su sinoć da se s dnevnog reda sjednice povuče prijedlog imenovanja članova Komisije za imena ulica nakon rasprave koju je izazvao prijedlog da Josip Milat bude imanovan članom te komisije. Predsjednik Kluba vijećnika Koalicije hrvatskog zajedništa, HDZ-ov vijećnik Petar Škorić usprotivio se tom prijedlogu optuživši Milata da je zadojen komunističkim totalitarizmom. "Zbog javne optužbe Josipa Milata na nedavnoj Skupštini Saveza antifašističkih boraca Hrvatske da crkva sve više postaje 'propagator fažizma' tražimo da on ne bude član Komisije za imena ulica, trgova i za spomenike", rekao je Škorić. Milat grubo vrijeđa i etiketira Katoličku crkvu i sve neistomišljenike proglašava fašistima, kazao je. Skandalozno je i nedopustivo i ne možemo dopustiti "da tako isključiva osoba zadojena komunističkim totalitarizmom, kojeg je osudio čitav demokratski svijet, bude član Komisije za imenovanje ulica, trgova i za spomenike", rekao je Škorić. Gradonačelnik Ivo Baldasar je istaknuo kako dobro poznaje Milata te da je njegova izjava, koju je spomenuo Škorić, možda istrguta iz konteksta. Vijećnici su se složili da se obave dodatne konzultacije u vezi s tom točkom dnevnog reda. Sveučilišni profesor Josip Milat je i predsjednik splitske podružnice antifašističkih boraca Hrvatske.

SPLIT - Splitsko Gradsko vijeće prihvatilo je sinoć gradski proračun za 2014. godinu od 840,5 miljuna kuna za kojeg je glasovalo 20 vijećnika. među kojima je ključno bilo pet glasova Kerumove Hrvatske građenske stranke (HGS). Od 33 nazočna vijećnika za proračun je glasovalao njih 20, protiv je bilo 13. Dva vijećnika nisu nazočila današnjoj sjednici GV-a. Osim vijećnika iz koalicije koju čine SDP, HNS HSU proračun su podržala i tri vijećnika Nezavisne liste Ivana Grubišića, nezavisna Anđelka Visković te pet vijećnika HGS-a Željka Keruma, koji je na sjednicu došao uoči glasovanja. Protiv predloženog proračuna glasovalo je osam vijećnika iz koalicije koju predvodi HDZ, te četiri vijećnika Nezavisne liste Marijane Puljak i vijećnik Igor Boraska s Nezavisne liste Anđelke Visković. Vijećnik HGS-a Jure Šundov je istaknuo da je njegova stranka poduprla proračun radi izbjegavanja krize vlasti u Splitu. Gradonačelnik Ivo Baldasar je istaknuo kako je bilo logično da HGS kao stranka "desnice" podrži proračun jer bi se u protivnom morali održati novi lokalni izbori u Splitu što bi prouzročilo nove troškove. "Proračun za 2014. godinu od 840 milijuna kuna je formalni proračun jer sam svjestan da ga nećemo moći realizirati. Bit ćemo prinuđeni na njegov rebalans", kazao je Baldasar. U raspravi prije glasovanja predsjednik Kluba vijećnika HDZ-ove koalicije Petar Škorić oštro je kritizirao predloženi proračun za 2014. kao neperspektivan i bez razvojne gospodarske dimenzije.

(Hina) xrkor yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙