FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

Autor: trub
ZAGREB, 15. prosinca 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

VOĆIN - Parastosom u crkvi Svetih Otaca u Voćinu približno stotinu članova obitelji, prijatelja, znanaca i mještana prisjetilo se 67 poginulih civila s područja voćinskog kraja u ratu 1991. godine. Liturgiju je vodio paroh slatinski protonamjesnik Dragan Gaćeša. Prema riječima Igora Pavkovića, dožupana Virovitičko-podravske županije i zamjenika predsjednika Srpskoga narodnog vijeća (SNV) te županije Igora Pavkovića, ovim parastosom obilježena je i godišnjica stradanja i egzodus gotovo 50 tisuća Srba iz zapadne Slavonije.

RIJEKA - Željko Lambaša, Erik Fabijanić i Loris Rak potpredsjednici su primorsko-goranske županijske organizacije SDP-a, odlučili su tako SDP-ovci na današnjoj izbornoj skupštini te organizacije. Četvrta kandidatkinja za potpredsjedničko mjesto Mirna Medarić nije izabrana. Od 14 kandidata izabrano je sedam članova Predsjedništva županijskog SDP-a - Marko Filipović, Željko Jovanović, Sanja Udović, Ivo Dujmić, Anđelko Florijan, Saša Đujić i Damir Balenović.

ZAGREB - Policija je uhitila Tomu Bogovića, voditelja Službe za zaštitu žrtava i sudionika rata u Ministarstvu branitelja, te mu je određen istražni zatvor zbog sumnje da je, u vrijeme kada je bio pročelnik Personalne uprave Ministarstva obrane, na prijevaru stekao status hrvatskog ratnog vojnog invalida s 20 posto oštećenja organizma. Ne navodeći ime osumnjičenog već samo njegovo godište (1963.), Državno odvjetništvo objavilo je danas na svojim internetskim stranicama kako je osumnjičeni tijekom 1996. godine, kao zamjenik načelnika Personalne uprave MORH-a, neistinito naznačio da je u mjestu Župić kod Gline 7. kolovoza 1995., dakle nakon Oluje, odbačen uslijed eksplozije granate i pri padu ozlijedio kralježnicu.

ZAGREB/SLAVONSKI BROD - Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podiglo je optužnicu protiv 20-godišnjaka koji je krajem travnja ove godine automobilom naletio na tri djevojke dok su se vraćale iz škole, a od teških i po život opasnih ozljeda nedugo poslije nesreće jedna je od njih umrla u bolnici. Slavonskobrodsko tužiteljstvo 20-godišnjaka optužnicom tereti da je 25. travnja oko 19 sati u Slavonskom Brodu vozio BMW, čija je snaga motora veća od one kojom je kao mladi vozač smio upravljati.

SLAVONSKI BROD - Stariji bračni par, 73-godišnji muškarac i njegova sedam godina mlađa supruga, popodne su pronađeni mrtvi u svojoj kući u Slobodnici kod Slavonskog Broda, a policija na njihovim tijelima nije pronašla tragove nasilne smrti. U brodsko-posavskoj policiji večeras se doznaje kako još uvijek nije poznat uzrok njihove smrti.

DUBROVNIK - U dubrovačkom kinu "Sloboda" večeras je prigodnim koncertom obilježen završetak radionice "Kolende i božićne pjesme". Radionicu su po šesti put zaredom organizirali dubrovački ogranak Matice Hrvatske i dubrovačke knjižnice, a okupila je stotinjak djece iz dubrovačkih dječjih vrtića i osnovnih škola koje su pod vodstvom profesorica iz dubrovačke Umjetničke škole Luke Sorkočevića - Paole Dražić Zekić i Sanje Dražić - učili pjevati i svirati dubrovačke pjesme i kolende dubrovačkoga kraja.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙