FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 26. prosinca 2013. (Hina) - Pregled vijesti u Hrvatskoj u 12,30 sati:

ZAGREB - Ekonomisti vodećih banaka u Hrvatskoj u 2014. očekuju rast realnog BDP-a od 0,1 posto u prosjeku, pri čemu predviđaju smanjenje osobne i javne potrošnje, a rast bi mogao doći od investicija i izvoza. Predviđanja ekonomista šest vodećih banaka objavila je Hrvatska udruga banaka (HUB) u svojim Izgledima pod naslovom "2014. - još jedna teška godina". Ekonomisti vodećih banaka tako za iduću godinu predviđaju skroman rast BDP-a od svega 0,1 posto, uz vrlo uzak raspon očekivanja, od najniže pojedinačne prognoze pada BDP-a za 1 posto do najviše prognoze rasta od 1 posto. Očekivanja rasta za prosječnih 0,1 posto ekonomista banaka, koji ističu da iznose osobne stavove, a ne stavove uprava banaka, niža su od drugih prognoza.

OSIJEK - Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić najavio je danas kako će gradska uprava pomoći u obnovi kuće hrvatskoga branitelja i dragovoljca Domovinskog rata Vlatka Vrbana, koja je oštećena u požaru u Božićnoj noći. U požaru, koji je izbio u noći s 24. na 25. prosinca u prigradskom naselju Tvrđavici, znatno je oštećeno krovište i strop kuće u kojoj sam živi branitelj Vlatko Vrban. Nakon obilaska kuće Vrkić je izjavio novinarima kako će gradska uprava darovati sav građevinski materijal za obnovu kuće, tako da obnova može početi već od sutra.

DUBROVNIK - Liječnici u dubrovačkoj Općoj bolnici bore se za život mladića teško ozlijeđenoga u sinoćnjoj nesreći u Župi Dubrovačkoj u kojoj su dva mladića poginula, ali mu je zasad stanje stabilno. Dubrovačko-neretvanska policija priopćila je danas kako se nesreća dogodila sinoć iza 22,30 sati kod mjesta Kupari u Župi Dubrovačkoj, kada je 18-godišnjak, vjerojatno zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad "golfom" dubrovačkih oznaka, prešao na suprotnu prometnu traku i udario u stablo te metalni nosač reklame. U automobilu se nalazilo šest osoba u dobi od 15 do 18 godina, a u nesreći su poginula dvojica mladića u dobi od 15 i 16 godina.

DUBROVNIK - Gotovo 29 kilograma marihuane pronašli su na Badnjak granični policajci nakon što je njihov pas na graničnom prijelazu Klek između RH i BiH drogu nanjušio u automobilu koji je vozio 38-godišnji Albanac, koji je uhićen. Dubrovačka policija danas je izvijestila kako su policajci i carinici prije dva dana tijekom granične kontrole uočili preinake na automobilu albanskih nacionalnih oznaka koji je vozio 38-godišnji Albanac.

VOJNIĆ - U prevrtanju traktora jučer je u šumi na Petrovoj gori kod Vojnića poginuo 79-godišnji muškarac, izvijestila je jutros karlovačka policija. Nesreća se dogodila blizu sela Miholjsko kad je Božo M., kažu njegovi susjedi, izvlačio trupce iz šume. On je živio sam i radio sam u šumi kad je poginuo, ali je mjesto stradavanja blizu državne ceste Vojnić-Maljevac pa je netko primijetio i obavijestio policiju i mještane.

KARLOVAC - U jutrošnjem sudaru tri automobila na "staroj karlovačkoj" između Jastrebarskog i Karlovca jedna je osoba ozlijeđena, a tom dionicom promet se odvija otežano, jednim prometnim trakom, doznaje se jutros u karlovačkoj Policijskoj upravi. Sudar se dogodio oko 9,40 sati na raskrižju u mjestu Draganić, a zbog očevida policija promet propušta izmjenično jednim kolničkim trakom u oba smjera.

SPLIT - Osmogodišnji dječak ozlijeđen je jučer prilikom bacanja petarde u Splitu, no srećom ne radi se o težim ozljedama, doznaje se jutros u splitskoj policiji. Policija je rekla kako je dječak ozlijeđen nakon što je na ulici pronašao petardu koju je ponovno aktivirao. Lakše je ozlijedio ruku, a nakon pružene liječničke pomoći pušten je na kućnu njegu.

SPLIT - Zbog jakog juga u prekidu su sve katamaranske linije između Splita i srednjodalmatinskih otoka, te trajektna linija Makarska-Sumartin (Brač), doznaje se jutros od koordinatora Jadrolinijinog splitskog plovnog područja Ante Mrvice. "Puše vrlo jako jugo te danas neće uploviti nijedan katamaran u Split niti će isploviti iz splitske gradske luke", rekao je Mrvica.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙