FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obnova željezničkog mosta Ličanka kod Fužina pri kraju

Autor: hsup
RIJEKA, 16. prosinca 2013. (Hina) - Radovi na demontiranju starog i ugrađivanju novog rasponskog sklopa mosta Ličanka kod Fužina na pruzi Botovo - Zagreb - Rijeka počeli su danas, a riječ je o jednom od najzahtjevnijih zahvata u procestu obnove i ojačanja tog mosta, izvijestili su iz HŽ Infrastrukture.

Završetak tog dijela radova očekuje se u četvrtak, a ojačanjem, tj. postavljanjem novoga mosta, on više neće biti usko grlo za željeznički promet na riječkom prometnom pravcu.

Na novom mostu maksimalna dopuštena brzina prometovanja vlakova bit će 70 kilometara na sat, umjesto dosadašnjih 20 kilometara na sat, čime će se povećati njegova protočnost.

Most je sagrađen 1873. godine, srušen je tijekom 2. svjetskog rata i obnovljen 1945. Sedamdesetih i devedesetih godina 20. stoljeća bio je saniran i ojačavan, što nije bilo dovoljno da bi most kvalitetno ispunjavao svoju funkciju.

Ukupna vrijednost radova na tom željezničkom mostu je 18 milijuna kuna, počeli su potkraj svibnja, a završetak je predviđen do kraja godine.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙