FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 7. prosinca 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati:

VUKOVAR - HDZ će nastaviti davati punu potporu Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara u njegovu nastojanju za obranom digniteta Vukovara kao mjesta posebnog pijeteta na žrtvu iz Domovinskog rata, uz uvažavanje prava svih nacionalnih manjina na područjima gdje su za to stečeni uvjeti, rekao je danas predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna. Barna je na konferenciji za novinare istaknuo kako vukovarski HDZ u posljednjih godinu dana kontinuirano iznosi uvjerenje da se Vukovar mora proglasiti mjestom posebnog pijeteta prema žrtvi iz Domovinskog rata.

ZAGREB - Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš nova je predsjednica zagrebačke Gradske organizacije HNS-a, dok su za potpredsjednike na današnjoj izbornoj skupštini u Zagrebu odabrani saborska zastupnica Sonja Koenig i dosadašnji potpredsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak. "Posao u gradu Zagrebu za mene i moje suradnike počeo je čim su objavljeni rezultati glasovanja, a sastoji se u sljedećem - vratiti grad Zagreb tamo gdje prirodno pripada - u stranku građanskih opcija, a to je HNS", izjavila je Mrak-Taritaš novinarima nakon proglašenja rezultata glasovanja izborne skupštine održane u zagrebačkom Hotelu Internacional.

ZAGREB - Udruge Građanski odbor za ljudska prava (GOLJP) i Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću uputile su danas otvoreno pismo potpredsjedniku Vlade i ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću te glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću, koje upozoravaju na "autistično" postupanje policije prema radikalima koji u društvu potiču netrpeljivost i nasilje. Da je postupanje policije zabrinjavajuće udruge vide i iz slučajeva osnivača portala Index.hr Matije Babića, kojega je policija prekršajno prijavila jer je "dijelove grba i zastave RH koristio suprotno odredbama Zakona o grbu, zastavi i himni RH", te onog ravnateljice Spomen parka Jasenovac Nataše Jovičić kojoj je čelnik HČSP-a Josip Miljak poslao prijeteću poruku, za koju su u policiji rekli da ne sadrži elemente kaznenog djela koje bi se gonilo po službenoj dužnosti.

RIJEKA - Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, njegov zamjenik Saša Zelenika i rektor riječkog Sveučilišta Pero Lučin predstavili su danas dva objavljena poziva na dostavu projektnih prijedloga ministarstva, čiji je cilj uspostava nove i modernizacija postojeće istraživačke infrastrukture, a namijenjeni su ciljanim skupinama znanstvenika. Predstavljeni su pozivi za "Razvoj istraživačke infrastrukture na kampusu Sveučilišta u Rijeci" i "Priprema zalihe infrastrukturnih projekata za Europski fond za regionalni razvoj 2014. – 2020.", koji su objavljeni 4. prosinca u okviru Operativnog programa regionalna konkurentnost 2007.–2013. godine.

ZAGREB - Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić danas je svima koji sudjeluju u razvoju i upravljanju sustavom hrvatskog civilnog zračnog prometa čestitao Međunarodni dan civilnog zrakoplovstva 7. prosinca. "Svima vama koji sudjelujete u razvoju i upravljanju sustavom civilnog zračnog prometa u Republici Hrvatskoj ovom prilikom želim čestitati i zahvaliti na trudu kojeg ulažete u ostvarivanje temeljnih načela sigurnosti, učinkovitosti i redovitosti zračnog prometa u Republici Hrvatskoj. Zračni promet je iznimno važan za cjelovito prometno povezivanje, a time i za ukupan društveni, gospodarski i turistički razvoj te međunarodni ugled naše Domovine", ističe ministar u čestitci.

ZAGREB - Hrvatska turistička zajednica (HTZ) usvojila je prvo Fazno izvješće Strateškog marketinškog plana hrvatskog turizma 2014.-2020. (SMPHT) kao ključni marketinški dokument na čijim će se smjernicama zasnivati djelovanje HTZ-a u narednom srednjoročnom razdoblju. HTZ je danas priopćio kako je jučer održan zajednički radni sastanak Koordinacijske i Savjetodavne radne skupine za pripremu Strateškog marketinškog plana. Na sastanku je definirana operativna komunikacijska strategija hrvatskog turizma, s naglaskom na analizu pozicije nacionalnog turističkog brenda, odnosno ustanovljavanja modela njegovog jačeg diferenciranja i jačanja.

PODGORA - Pod motom "Bolje plivati nego kihati" sedamnaestero hrabrih okupalo se danas u podne u moru na plaži podgorskog predjela Čaklje. Nakon kupanja su im organizatori, Turistička zajednica Općine Podgora i Udruga "K/r/asno kupanje Čaklje – Podgora" osigurali 'recesijski' domjenak uz kobasice, kuhano vino i fritule.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙