FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 26. studenog 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati.

VARAŽDIN - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović sinoć je u Varaždinu izjavio kako nije u nikakvom sukobu s premijerom Zoranom Milanovićem oko pitanja jesu li sigurnosne službe zakazale u Vukovaru 18. studenoga, istaknuvši da na tu situaciju različito gleda od premijera, ali da će te stvari "razbistriti" mjerodavne institucije. "Izgleda da je to omiljena disciplina, traženje sukoba, ali moram vas razočarati jer između mene i premijera Milanovića ne postoji sukob i veliki rat. Na ovu situaciju premijer i ja različito gledamo, ali zato postoje institucije pa će se stvari razbistriti", poručio je hrvatski predsjednik okupljenim novinarima.

ZAGREB - Zastupnica u Europskom parlamentu Ivana Maletić (HDZ) upozorila je sinoć da je Hrvatska do sada uplatila 1,4 milijardi kuna u europski proračun, a još nije poznato kada ćemo iz europskih fondova povući prve eure, za što odgovornom smatra aktualnu vladu. Otvara nam se mogućnost da dobijemo 12 milijardi kuna godišnje, što bi svakoj "pametnoj vladi" trebao biti strateški interes, upozorava u priopćenju Maletić te navodi kako aktualna vlast umjesto 800 milijuna eura za pripremu projekata, izdvaja samo 120 milijuna kuna, a čak i to se ne može potrošiti.

SAMOBOR - U prevrtanju traktora sinoć je u šumi kod Samobora poginuo 50-godišnji vozač, izvijestila je zagrebačka policija. U kratkoj obavijesti stoji da se nesreća dogodila na šumskom makadamskom putu kod mjesta Kladje, oko 20,45 sati kada je u prevrtanju traktora poginuo muškarac. U tijeku je očevid.

ZAGREB - Norveški autor krimića Thomas Enger, čiji su romani prevedeni na više od dvadeset svjetskih jezika, predstavio je sinoć u Zagrebu svoj roman "Opečen", prvi u serijalu kojemu je glavni lik novinar crne kronike Juul Henning. Riječ je o prvom romanu prevedenom na hrvatski jezik novog skandinavskog majstora krimića, proglašenog "norveškim odgovorom na Stiega Larssona" i "novim Joem Nesbom". Radnja romana prati istragu brutalnog zločina, oslikavajući u pozadini osobnu traumu glavnog lika, ali i širi društveni kontekst suvremenog norveškog društva.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙