FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

Autor: trub
ZAGREB, 5. prosinca 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 4,30 sati:

ZAGREB - Hrvatski sabor danas zasjedanje nastavlja raspravom o izmjenama Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, kojima Vlada predviđa ubrzanje procesa predstečajne nagodbe i spašavanja tvrtki. Predloženim izmjenama precizira se da, u slučaju obustave postupka predstečajne nagodbe, prijedlog za pokretanje stečajnog postupka podnosi Financijska agencija (Fina). Rok za dostavu izmijenjenog plana financijskog restrukturiranja skraćuje se s 30 na 15 dana, uz istovremeno omogućavanje dužniku da, ako plan nije izglasan, još dva puta ponudi izmijenjeni plan financijskog restrukturiranja.

KARLOVAC - Znanstveno-stručna tribina "Ratna bolnica Topusko" održana je sinoć u Karlovcu, kao podloga za izdavanje monografije o toj prvoj formiranoj ratnoj bolnici u Domovinskom ratu koju se spominje i kao začetak formiranja ratnog saniteta. O teškim ratnim uvjetima rada te bolnice, čiji su liječnici s oskudnom opremom i pod stalnim granatiranjem spašavali živote ranjenih branitelja i civila, na tribini su među ostalima slušali i umirovljeni generali Mladen Markač i Pavao Miljavac, izaslanik i pomoćnik ministra zdravlja Luka Vončina, zamjenik karlovačkog gradonačelnika Dubravko Delić te stotinjak hrvatskih branitelja. Tribini je organizirala zagrebačka HVIDR-a, u čije je ime Mirko Ljubičić napomenuo kako je u Topuskom bila prva oformljena ratna bolnica na terenu koja je djelovala u ratnom poluokruženju. Najavio je da će predavanja tribine i drugi prikupljeni materijali biti osnova za izdavanje monografije o toj bolnici.

ZAGREB - Koncertom zahvale "Mala kap u slapu", Zaklada "Vaša pošta" i partner Croatia osiguranje spojili su sinoć u Hrvatskom glazbenom zavodu humanost i glazbu, darujući novac Dječjem domu u zagrebačkoj Nazorovoj ulici, a svečanosti se pridružila i obitelj Rucner proslavljajući 15. obljetnicu svog gudačkoga kvarteta.Ravnateljica Dječjeg doma Zagreb Jasna Ćurković Kelava primila je od člana Uprave Croatia osiguranja Ivana Fabijančića šest polica, svaka u protuvrijednosti šest tisuća eura, za mlade majke koje su sa svojom djecom smještene u Domu.

(Hina) xtr ytr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙