FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,45 sati

Autor: mcur
ZAGREB, 26. studenog 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 12,45 sati:

ZAGREB - Ministar financija Slavko Linić ponovio je danas u Hrvatskom saboru odlučnost Vlade da provede reforme i uvede reda u državu. Nikakve reforme niste provodili, Hrvatska je u krizi i uništena, ova Vlada će četiri godine potrošiti na reforme i dovođenje reda u državu, neovisno kako će proći na izborima, uzvratio je Linić HDZ-ovim zastupnicima koji su aktualnu vlast prozvali zbog nesposobnosti i krivih projekcija gospodarskog rasta. Dok god popravljam vašu štetu, vaše uništavanje hrvatske budućnosti, smatram da se mogu hvaliti (rezultatima), odgovorio je Linić HDZ-ovcima u saborskoj raspravi o prijedlogu rebalansa ovogodišnjega proračuna. HDZ-ovci su iznijeli brojne zamjerke na predloženi rebalans. S obzirom na trenutak u kojem se predlaže, rebalans se može nazvati "'ajmo proknjižiti ono što je učinjeno", ocijenio je Ivan Šuker, dok Frano Matušić i Goran Jandroković pitaju ministra kako može govoriti o očekivanom rastu od 0,2 posto BDP-a kad svi dosadašnji rezultati i analitičari prognoziraju pad od 0,8 posto? Linić odgovara kako su u pitanju projekcije, te podsjeća da su projekcije HDZ-ove vlasti građane gurnule u potrošnju, zbog koje su sada u dugovima. Zato ste odgovarali na izborima, pa dopustite da i mi odgovaramo, poručio je Linić. Nije vam lako, na licu vam se vidi zabrinutost, rekao je ministru Branko Hrg (HSS) i poručio kako javnost više ne zanima tko je što napravio ili ostavio, već što će vlast učiniti da bude bolje.

ZAGREB - Zastupnik Hrvatskih laburista Branko Vukšić pozvao je danas iz Sabora na zaustavljanje "torture, nereda i kaosa u hrvatskim bolnicama" i poručio kako se štrajk liječnika može zaustaviti samo dogovorom i dobrom voljom i liječnika i države i poslodavaca. Vukšić i HDZ-ov zastupnik Željko Reiner zapitali su tko će liječiti hrvatske građane s obzirom na to da je samo u četiri posljednja mjeseca iz Hrvatske otišao 151 liječnik, a medicinske sestre rade na granici izdržljivosti i uče stranke jezike kako bi i one otišle. Vukšić i Reiner rekli su to danas u Hrvatskom saboru pošto su zatražili stanku, nakon koje su upozorili na nedopustiv način na koji je ravnatelj KB Dubrava Dragan Marinić Korolija smijenio dvoje predstojnika klinika u KB Dubrava Leonarda Patrlja i Jadranku Morović-Vergles. Pozvali su ministra zdravlja Rajka Ostojića da se očituje o svim nemilim događajima i smjenama u KB Dubrava. Marinić Korolija smjenio je Patrlja i Jadranku Morović Vergles zato što nisu vodili urednu evidenciju o tome tko štrajka, podsjetio je Vukšić. Dr. Patrlj poznat je i izvan hrvatskih granica, vrhunski je stručnjak za transplantaciju jetre, željela bi ga svaka bolnica, ali ne i ova vlast, ona želi, dodao je, da vodi evidenciju umjesto da presađuje jetru. Patrlja je smijenio Marinić Korolija zbog kojeg su mijenjali status bolnice i snižavali kriterije kako bi ga mogli postaviti za ravnatelja u bolnici, gdje je dotad mogao biti liječnik koji ima status sveučilišnog nastavnika, rekao je Vukšić. Smijenili su ga preko tajnice "mučki i iz zasjede", a ravnatelj kaže "samo sam izvršavao naredbe". Čije? Partijske, rekao je Vukšić i dodao: knjižica i podobnost su i dalje u modi.

ZAGREB - Kampanja “Građani glasaju protiv" predočila je danas na konferenciji za tisak u Zagrebu dosadašnje troškove priprema za referendum u iznosu nešto većem od 285 tisuća kuna i pozvala Inicijativu "U ime obitelji" da isto učini. Iako zakon ne traži da se podnosi izviješće o troškovima, pozivamo "U ime obitelji" da zbog transparentnosti podnesu izvješće i ne manipuliraju skrivajući svoje donatore, kazala je Vanja Škorić u ime kampanje "Građani glasaju protiv". Kampanja koja okuplja blizu sedamdeset udruga i inicijativa, smatra da iza "U ime obitelji" stoji "radikalna desna politička opcija Hrast" koja ni na jednim izborima nije mogla okupiti podršku građana, pa su svoj program kamuflirali u tzv. građansku inicijativu 'U ime obitelji'". Zrnka Kušan je precizirala da se do sada prikupljeni fond Inicijative "Građani glasaju protiv" oko 114,5 tisuća kuna, od čega nešto više od 87 tisuća kuna vlastitih sredstava, a ostalo su donacije. "Sve anonimne donacije uplatit ćemo u dobrotvorne svrhe", kazala je.

SISAK - Nakon gašenja požara koji je sinoć izbio na obiteljskoj kući u Luščanima, vatrogasci su u kući našli tijelo muškarca, izvijestila je danas sisačko-moslavačka policija. Požar na obiteljskoj kući u mjestu Luščani, grad Petrinjaje izbio sinoć nešto poslije 18 sati, a vatrogasci su ga ugasili nešto prije pola noći. Pregledom požarišta pronađen je mrtav muškarac. Po nalogu Županijskog dražvnog odvjetnika iz Siska očevid će danas obaviti policijski službenici Policijske postaje Petrinja.

ČIOVO - U požaru koji je rano jutros buknuo na kući u Slatinama na otoku Čiovu izgorio je kat kuće, pri čemu nije bilo ozlijeđenih, izvijestila je policija. Požar na kući, čiji vlasnik ima prebivalište u inozemstvu, izbio je jutros oko 4 sata, a ugasili su ga slatinski, splitski i trogirski vatrogasci. Uzrok požara utvrdit će se očevidom.

MAKARSKA - Na Makarskom primorju puše olujna bura, pada kiša sa susnježicom, a na biokovskom vrhu Svetom Juri temperatura se spustila na minus 9,5 Celzijevih stupnjeva. Bura puše brzinom od osamdesetak, na udare i do 130 kilometara na sat. U Makarskoj je temperatura samo 4 stupnja Celzija, a na cijelom Primorju pada kiša pomiješana sa snijegom koji se spustio sasvim nisko na primorski dio Biokova sve do Basta, Velikog Brda i Makra. Na Najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri temperatura se spustila na minus 9,5 Celzijevih stupnjeva a snijeg je viši od tridesetak centimetara, doznaje se od dežurnog tehničara na odašiljaču HRT-a. Autobusni promet za sada se odvija normalno, a iz makarske policije najavljuju kako se neprekidno prati stanje na cesti pa u slučaju pogoršanje vremena moguće su povremene odluke o zabrani autobusnog prometa. Od jučer je u prekidu trajektni promet na liniji Sumartin – Makarska, a zbog olujnog vjetra od 9 sati zabranjen je promet teretnim motornim vozilima i tegljačima čija težina prelazi 7,5 tona na dionici Jadranske magistrale od predjela Vrulja kod Brela prema Makarskoj kao i od Gradca prema Makarskoj. Vozila se upućuju na autocestu prema Šestanovcu i Vrgorcu. Ujedno prvoj kategoriji vozila kao i vozilima s kamp kućicama zabranjen je promet na državnoj cesti D-532 od južnog portala tunela u Bastu prema Makarskoj.

DUBROVNIK - Nakon dugog razdoblja toplog vremena, na širem dubrovačkom području jutros su zabilježene izuzetno niske temperature, a prvi snijeg pao je na području Konavala, u Konavoskim brdima. Snježni pokrivač dosegnuo je visinu od jednog centimetra i vatrogasci su na tom području posuli ceste, rekao je zapovjednik Dobrovoljnoga vatrogasnog društva iz Konavla Mario Magud. Snijeg je pao i na Pelješcu te u Dubrovačkom primorju u mjestima Majkovi i Čepikuće. Prema informaciji iz Županijskog centra 112, od 11 sati je zbog jakog vjetra za sve grupe vozila zatvoren most dr. Franja Tuđmana. U prekidu su i brodske linije za Korčulu , Vela Luku i Lastovo iz Splita.

(Hina) xmć ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙