FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lorencin u Baskiji dogovarao suradnju s tom pokrajinom te vodičem Michelin

Autor: tmis
ZAGREB, 21. studenog 2013. (Hina) - Ministar turizma Darko Lorencin tijekom službenog posjeta španjolskoj Baskiji sastao se u Bilbau s međunarodnim direktorom jednog od najpoznatijih turističko-gastronomskih vodiča u svijetu Michelin Michaelom Ellisom s kojim je razgovarao o mogućnostima i početku suradnje u idućoj godini, izvijestili su danas iz Ministarstva turizma.

S Ellisom se ministar sastao tijekom svečane godišnje Michelinove gala večere koja se ove godine prvi put održala u Bilbau i na kojoj su za goste kuhali kuhari iz cijele Europe, a okupila je oko 350 uzvanika, među kojima je Lorencin bio jedini strani ministar.

Tu večeru Michelin organizira jednom godišnje kako bi javnosti objavio koji su restorani zadržali, a koji dobili vrijednu Michelin zvijezdicu, a u razgovoru s ministrom Ellis je poručio kako nikada nije bio u Hrvatskoj, ali da će je uskoro posjetiti, posebno Hvar i Dubrovnik.

Slavni Michelinov vodič postoji više od sto godina i mnogi ga nazivaju 'turističkom biblijom'.

Osim na toj večeri tijekom posjeta Baskiji ministar Lorencin se sastao i s predstavnicima autonomne zajednice Baskije koji su kazali, kako prenose iz Ministarstva, da o turizmu mogu dosta naučiti od Hrvatske. Nakon što su zadnjih godina proveli velike socijalne i gospodarske reforme te iz nerazvijene postali europska regija inovativnih tehnologija i višeg životnog standarda sada im je, kako su kazali ministru, turizam novi razvojni izazov.

Ocjenjujući svoj boravak u Baskiji korisnim, Lorencin je kazao i da sve što je tamo čuo i vidio može pomoći u daljnjem razvoju hrvatskih destinacija te da je turizam logičan okvir za suradnju Hrvatske i Baskije posebno u unapređenju gastro ponude i razmjeni dobrih praksi u poboljšanju i raznolikosti turističke ponude.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙