FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DHT: nagrađeni najbolji djelatnici, učenici i kulturni programi u turizmu

Autor: tmis
ZADAR, 24. listopada 2013. (Hina) - Dvadeset i četvero djelatnika u turizmu večeras su u Zadru u sklopu Dana hrvatskog turizma primili nagrade Hrvatske turističke zajednice (HTZ) za najbolje u ovoj godini, a osim tih dodijeljene su i nagrade za najbolje kulturne programe u turizmu, za destinaciju izvrsnosti, te nagrade Turistički cvijet-kvaliteta za Hrvatsku drugo i trećeplasiranim iz zajedničke akcije ocjenjivanja HTZ-a, HRT-a i HGK.

Najvećim pljeskom publika je pozdravila dodjelu nagrade za učeničke programe koji će se aplicirati na EU fondove koje su dobile tri srednje škole, na svečanosti su ih uz profesore preuzeli učenici tih škola, njih tridesetak.

Djelatnici godine u turizmu kao i svake godine proglašeni su u sklopu HTZ-ove akcije Čovjek–ključ uspjeha u turizmu, a to su Sandra Gobin kao organizatorica putovanja, Kristina Ivanac kao agencijska djelatnica, Vesna Korda kao djelatnica prodaje i marketinga, dok je najbolji turistička animatorica Marina Stražić. Najbolji turistički vodič je Meri Šuljak, recepcijski djelatnik Marija Sekulić, konobar Željko Jarak, kuhar Ivica Ljubek, a hotelska domaćica Janja Matahlija. Privatni iznajmljivač godine je Milivoj Gulam, domaćin seoskog domaćinstva Marijan Slakoper, carinik Darko Orešić, policajac Miroslav Jurgan, inspektor Seka Istenić, djalatnik u zračnom prijevozu Savo Glišić, vozač Romano Brečević, a taksist Dragutin Buneta. Najbolji prodavač je Sandra Šodan, hortikulturni djelatnik Đurđica Pernjek, čistač Miljenko Sever, spasilac na plažama Mario Muhoberac, u ostalim uslužnim djelatnostima Melita Pokorni, a u sustavu turističkih zajednica Mirjana Korljan.

Nagrade HTZ-a Doživi Hrvatsku-Experience Croatia za najbolje kulturne programe dobio je Split kao destinacija kulture, rovinjski Muzej Batana kao kulturna ustanova, Đakovački vezovi kao kulturna manifestacija te projekt Tajne Griča kao kulturni itinerer.

U akciji za destinaciju izvrsnosti EDEN nagrađena je Stancija 1904 iz Svetvinčenta.

Nagrade su svima uručili ministar turizma i predsjednik HTZ-a Darko Lorencin i direktorica Glavnog ureda HTZ-a Meri Matešić, te je time završen prvi dan manifestacije koja se do 25. listopada održava u hotelima Falkensteiner na Punta Skali u Zadru.

Na marginama prvoga dana, dosta se pričalo o aktualnim pitanjima u gospodarstvu, sektoru, politici, te je primijećeno da iako se očekivao, na DHT-u se nije pojavio gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta iako je bilo uobičajeno na svim Danima hrvatskog turizma da na otvorenju bude gradonačelnik grada domaćina.

U sklopu sutrašnjeg završnog dana DHT-a predviđen je uz ostalo tradicionalni susret turističkih djelatnika s predstavnicima hrvatske vlade, dok će se u večernjim satima dodijeliti nagrade pobjednicima iz akcije Turistički cvijet-kvaliteta za Hrvatsku (destinacije, tvrtke i drugima), kao i godišnje Hrvatske turističke nagrade Anton Štifanić.

(Hina) xtam yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙