Ministar je ponovo istaknuo činjenicu da je puno teže privući turiste u kontinentalni dio Hrvatske te da, osim povećanja kvalitete i kvantitete smještajnih kapaciteta, treba kvalitetno napraviti i aranžirati turistički proizvod. U stvaranje takvog proizvoda, uz ponudu koju čine toplice i welness, treba uključiti kulturni turizam, manifestacije, gastronomiju, liječilišni turizam. Sve te komponente nužno je uključiti u kontinentalni turizma radi ostvarivanja većeg broja dolazaka i noćenja, istaknuo je Lorencin.
Ocijenio je da su turistički djelatnici u Zagorju na dobrom tragu sudeći po organizaciji manifestacije poput Zagorskog chefa, natjecanja kuhara u pripremanju jela od autohtonih zagorskih namirnica.
Zagorski chef odlična je manifestacija koja afirmira zagorsku kuhinju i kulturnu baštinu i to je jedan od puteva za daljnji razvoj kontinentalnog turizma, posebice kada je u pitanju Hrvatsko zagorje i Krapinsko-zagorska županija, zaključio je Lorencin.
Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar najavio je snažniju i agresivniju kampanju u privlačenju turista u tu županiju.
Današnja manifestacija Zagorski chef iskorištena je i za panel raspravu o mogućnostima razvoja kontinentalnog turizma.
Titulu najboljeg zagorskog chefa osvojio Tomislav Kožić iz Bluesun hotela Kaj iz Marije Bistrice.
(Hina) xskal yds