FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

Autor: ilov
ZAGREB, 21. studenog 2013. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

LJUBLJANA - Slovenski ministar financija Uroš Čufer ostaje na dužnosti i nakon interpelacije oporbe koja je u parlamentu za njegovu smjenu podnijela interpelaciju. Za interpelaciju je nakon višesatne rasprave u noćnim satima na četvrtak glasovalo 28 zastupnika, a 48 je bilo protiv. Interpelaciju su podnijeli zastupnici oporbene Slovenske demokratske stranke (SDS), koji tvrde da je Čufer dopustio izdavanje više od milijarde eura državnih jamstava za tzv. kontroliranu likvidaciju dviju manjih privatnih banaka

KABUL - Afganistanski predsjednik Hamid Karzai rekao je u četvrtak da bi 10.000 do 15.000 stranih vojnika moglo ostati u Afganistanu nakon NATO-ova povlačenja koncem 2014., ako se sa Sjedinjenim Državama potpiše bilateralni ugovor o sigurnosti. "Ako se (ugovor) potpiše, 10.000 do 15.000 (stranih) vojnika ostaje u zemlji. Kad kažem 'vojnika', onda ne mislim samo na američke, nego i na one iz drugih NATO-ovih zemalja poput Turske i drugih muslimanskih zemalja", rekao je Karzai. Afaganistanski predsjednik je govorio pred 2.500 izaslanika Loya jirge, velike tradicionalne afganistanske skupštine na kojoj će se u Kabulu do nedjelje raspravljati o bilateralnom ugovoru o sigurnosti (BSA) o kojemu SAD i Afganistan naporno pregovaraju.

PEŠAVAR - Šest osoba za koje se vjeruje da su pobunjenici poginulo je u četvrtak u napadu američke bespilotne letjelice na sjeverozapadu Pakistana, što je prvi udar u pokrajini Hiber Pahtunhvi, izvijestile su vlasti. Dvoje od šestero ubijenih pripadali su mreži Hakani, najopasnijoj talibanskoj skupini u Afganistanu koja je uvrštena na američki popis terorističkih organizacija, navode vlasti. Meta udara bio je vjerski objekt mreže Hakani u Talu, u okrugu Hangu na sjeverozapadu zemlje koji graniči s plemenskim područjima.

PALO ALTO - Sjevernokorejske vlasti zadržale su 85-godišnjeg američkog veterana Korejskog rata iz Kalifornije koji je boravio u toj zemlji kao turist, objavio je u srijedu njegov sin. Merrill Newman, umirovljenik iz mjesta Palo Alto u Kaliforniji, priveden je dan nakon što su on i jedan turistički vodič razgovarali s predstavnicima sjevernokorejskih vlasti na jednom skupu, izjavio je njegov sin Jeff Newman u razgovoru za CNN.

PEKING - Kinesko dojenče koje je bolnica proglasila mrtvim spasilo se od kremiranja zaplakavši u pogrebnom poduzeću, pišu u četvrtak kineska glasila. Roditelji teško bolesnog djeteta od nepunih mjesec dana pristali su da ga se otpusti iz bolnice u pokrajini Anhui u kojoj se liječilo, rekli su bolnički izvori za agenciju Xinhua. Nakon izdavanja smrtovnice dijete, muškog spola, predano je pogrebnom poduzeću čije je zaposlenike iznenadio dječji plač.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙