FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 21 sat

Autor: ilov
ZAGREB, 17. studenog 2013. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 21 sat.

MOSKVA - Zrakoplov Boeing 737 srušio se u nedjelju pri slijetanju u ruskom gradu Kazanu pri čemu je poginulo svih 50 ljudi koji su bili u njemu, reklo je rusko ministarstvo izvanrednih stanja. Boeing 737 na letu iz Moskve pokušao je drugi put sletjeti u zračnu luku i eksplodirao je pri udaru pri čemu je poginulo svih 44 putnika i šest članova posade. Zrakoplov je letio za regionalnog zračnog prijevoznika Tatarstan, rekla je glasnogovornica ministarstva.

JERUZALEM - Francuski predsjednik Francois Hollande poručio je u nedjelju Izraelu da će se Francuska nastaviti protiviti ublažavanju ekonomskih sankcija Iranu dok ne bude uvjerena da je Teheran odustao od nuklearnog oružja. "Francuska neće popustiti u pogledu širenja nuklearnog oružja", rekao je Hollande na početku trodnevnog posjeta Izraelu. "Dok god ne budemo sigurni da je Iran odustao od nuklearnog oružja, ostat ćemo pri svim svojim zahtjevima i sankcijama", rekao je na svečanom dočeku u zračnoj luci u Tel Avivu.

TRIPOLI - Zamjenik čelnika libijske obavještajne službe otet je pred zračnom lukom Tripolija u nedjelju, nekoliko dana nakon što je u sukobima između milicija i prosvjednika u Tripoliju poginulo najmanje 45 osoba, rekli su izvori iz službi sigurnosti. Mustafa Noah, čelnik odjela za špijunažu libijske obavještajne službe, uguran je u vozilo na parkiralištu, a u tom trenutku nije bio u pratnji tjelesnih čuvara, rekao je jedan od izvora ne navodeći pojedinosti o napadačima ili njihovim motivima.

SANTIAGO - Čileanci su u nedjelju započeli glasovanje na izborima za novog predsjednika države na kojima najveće izglede ima nekadašnja predsjednica Michelle Bachelet, a najveće je pitanje hoće li pobijediti odmah ili će morati pričekati drugi krug u prosincu. Političarka lijevog centra, Bachelet (62) je obećala smanjiti veliku nejednakost u zemlji, najveću među zemljama OECD-a, omogućujući prije svega ravnopravnost u obrazovanju, kao i da će modernizirati ustav koji potječe još iz 17-godišnje diktature Augusta Pinocheta. Njezina glavna protukandidatkinja je Evelyn Matthei (60) iz vladajuće desne koalicije Alianze, koja za njom po anketama jako zaostaje.

LONDON - Dobitnica Nobelove nagrade za književnost Doris Lessing, jedna od najznačajnijih britanskih spisateljica 20. stoljeća, preminula je u dobi od 94 godine, objavio je u nedjelju njezin izdavač. Lessing se u svojim djelima bavila poluautobiografskim iskustvima iz života u Africi, društvenim i političkim borbama, psihološkim trilerima i znanstvenom fantastikom, a svoju je bogatu i često ikonoklastičnu karijeru okrunila Nobelovom nagradom za književnost 2007. kao 11. i ujedno najstarija žena kojoj je to uspjelo.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙