FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

Autor: ilov
ZAGREB, 12. studenog 2013. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 4,30 sati.

WASHINGTON - Američki ministar obrane Chuck Hagel naredio je slanje nosača zrakoplova USS George Washington na Filipine, kako bi sudjelovao u pomoći žrtva tajfuna, potvrdio je u ponedjeljak Pentagon informacije agencije Reuters, dodajući kako se dolazak nosača zrakoplova na Filipine očekuje za dva do tri dana. U priopćenju Pentagona dodaje se kako je USS George Washington, s oko 5.000 članova posade i više od 80 zrakoplova, dobio zadaću da "najvećom brzinom" krene iz Hong Konga prema Filipinima.

TACLOBAN - Iscrpljeni preživjeli u ponedjeljak na Filipinima preklinju za pomoć i traže hranu, vodu i lijekove, a službeno se saznaje da je supertajfun ubio deset tisuća ljudi samo u jednom gradu, Taclobanu. "Lokalne vlasti procjenjuju da je gotovo 10.000 osoba poginulo u samo jednom jedinom gradu", rekla je šefica humanitarnih operacija UN-a Valerie Amos. Njezina je glasnogovornica potvrdila da je Amos govorila o Taclobanu, piše AFP.

JERUZALEM - Ultranacionalist Avigdor Lieberman prisegnuo je u ponedjeljak u izraelskom parlamentu i tako se vratio na dužnost ministra vanjskih poslova, nepunu godinu dana nakon ostavke zbog optužbi za prijevaru i zlouporabu povjerenja. Šezdeset dva člana Knesseta glasovala su za njegovo imenovanje a 17 je bilo protiv. Izraelska vlada u nedjelju je odobrila Liebermanov povratak u ministarstvo vanjskih poslova pošto ga je u srijedu sud u Jeruzalemu oslobodio krivnje.

BUENOS AIRES - Argentinska predsjednica Cristina Kirchner koja je 8. listopada operirala hematom na mozgu, sljedećeg ponedjeljka se vraća na posao nakon šestotjednog oporavka, po liječničkom izvješću objavljenom u ponedjeljak. Cristina Kirchner (60) se "može vratiti svojim službenim obvezama 18. studenoga", rekao je glasnogovornik ureda predsjednice Alfredo Scocimarro.

JOHANNESBURG - U sudaru autobusa i teretnjaka u nedjelju u Južnoj Africi poginulo je najmanje 26 osoba, na cesti koja inače slovi kao opasna, izjavio je glasnogovornik lokalnih vlasti. "Poginulo je najmanje 26 osoba, 11 ih je teško ozlijeđeno a 12 lakše", rekao je Joseph Mabuza, glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova pokrajine Mpumalangua, dodajući kako se sudar autobusa i teretnog vozila dogodio blizu mjesta Kwaggafontein, 100 kilometara istočno od Pretorije.

WASHINGTON - Više od 800.000 stranih studenata studiralo je na američkim koledžima i sveučilištima prošle godine, što je rekordan broj koji je uglavnom dostignut zbog vala mladih iz Kine, pokazali su podaci objavljeni u ponedjeljak. Radi se o povećanju broja stranih studenata od 7 posto - ili 55.000 studenata - u odnosu na akademsku godinu 2011., pokazuje godišnje izvješće Otvorena vrata (Open Doors) Instituta za međunarodno obrazovanje i američkog State Departmenta.

(Hina) xilov yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙