FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 1. studenog 2013. (Hina) - Pregled sportskih događaja u 21 sat:

OSLO/ZAGREB

Hrvatski rukometaši pobijedili su u susretu 1. kola pripremnog Bring kupa u Oslu domaćina Norvešku s 28-26 (13-13). Izabranici Slavka Goluže ubilježili su prvu pobjedu na turniru protiv Norvežana, koji nijednom u utakmici nisu imali vodstvo. Hrvatska je propustila pet zgoditaka prednosti u prvom dijelu, koje je okončano 13-13, da bi u nastavku presudila naša kvaliteta, iako je Goluža dao ravnomjernu minutažu svim našim igračima. Najbolji pojedinac susreta bio je vratar Mile Alilović s 15 obrana, a naši najbolji strijelci bili su Igor Vori i Zlatko Horvat s po četiri zgoditka, dok je Norvežane predvodio Myrholm (6). U prvom susretu turnira Danska je slavila protiv Francuske s 33-29. Bring kup je najjači turnir za rukometaše uoči Europskoga prvenstva koje se održava sredinom siječnja u Danskoj. U subotu Hrvatska igra s aktualnim europskim prvakom Danskom, a u nedjelju u zadnjem kolu protivnik je olimpijski pobjednik Francuska.

PARIZ

U polufinalu ATP Masters 1000 turnira u Parizu igrat će Novak Đoković i Roger Federer. Đoković je u prvom dvoboju četvrtfinala pobijedio Švicarca Stanislasa Wawrinku s 6-1, 6-4, dok je Federer nakon velike borbe porazio Argentinca Juana Martina Del Potra s 6-3, 4-6, 6-3. Švicarcu je to 14. pobjeda nad Del Potrom, koji je pet puta bio bolji od Federera. Federer u međusobnim dvobojima s Đokovićem vodi s 16:13, a u subotu će igrati svoj 30. dvoboj. Masters u Parizu igre se za nagradni fond od 3.2 milijuna eura, a sva osmorica četvtfinalista ujedno su i sudionici završnog mastersa sezone u Londonu.

RIO DE JANEIRO - Legendarni francuski nogometaš Zinedine Zidane osmi je bivši igrač koji će na ceremoniji ždrijeba skupina za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu aktivno sudjelovati u izvlačenju kuglica, priopćila je FIFA. Glavni tajnik FIFA-e Jerome Valcke otkrio je i posljednjeg od osam bivših nogometaša koji su obilježili dosadašnja svjetska prvenstva, a koji će nazočiti ždrijebu 6. prosinca u brazilskome gradu Costa do Sauipeu. Uz Zidanea, kuglice će izvlačiti Lothar Matthäus (Njemačka), Alcides Ghiggia (Urugvaj), Geoff Hurst (Engleska), Mario Kempes (Argentina), Cafu (Brazil), Fabio Cannavaro (Italija) i Fernando Hierro (Španjolska). Svjetsko prvenstvo u Brazilu započinje 12. lipnja, a završava 13. srpnja 2014.

BERLIN - Europski prvak Bayern Muenchen u subotu u bundesligaškom ogledu kod Hoffenheima lovi nacionalni rekord od 36 utakmica zaredom bez poraza koji od 1983. godine drži HSV. Klub iz Hamburga je od siječnja 1982. do siječnja 1983. nanizao 36 utakmica bez poraza, a Bayern je uoči subote neporažen u 35 utakmica. Zadnji poraz u prvenstvu Bavarci su upisali 28. listopada prošle godine protiv Bayera (1-2), a otad su se okitili naslovom njemačkog i europskog prvaka. Hoffenheim će teško prekinuti niz jer u dosadašnjih deset utakmica s Bayernom nijednom nisu pobijedili, a Bayern u gostima ima niz od 23 utakmice bez poraza, od čega čak 19 pobjeda. No, trenera minhenskog kluba Pepa Guardiolu brinu ozljede standardnih igrača Arjena Robbena i Tonija Kroosa, koji sigurno neće igrati u subotu.

MANCHESTER - Najstariji sin Davida Beckhama Brooklyn počeo je trenirati u mlađoj momčadi Manchester Uniteda u kojem s eproslavio njegov otac, piše "Daily Mirror".Brooklyn, koji ima 14 godina, jučer je zajedno s ocem prvi put došao na trening, a očekuje se da će nastaviti trenirati u mlađoj momčadi slavnog kluba.Prije Manchester Uniteda, Brooklyn Beckham je trenirao i u mlađim kategorijama Chelsea i Queens Park Rangersa. Osim toga, dok su živjeli u SAD-u sin bivšeg kapetana engleske reprezentacije bio je i član mlađih kategorija Los Angeles Galaxyja čiji je dres nosio njegov otac.

David Beckham je za ManU igrao od 1993. do 2003. godine, kada je prešao u Real Madrid, i s "crvenim vragovima" je osvojio Ligu prvaka te šest naslova prvaka Engleske.

PARIZ - Broj navijača belgijskog prvoligaša Anderlechta koji će u utorak moći gledati utakmicu Lige prvaka protiv PSG-a, što se smatra utakmicom visokog rizika, ograničen je na 600 i nitko od njih neće moći šetati slobodno gradom, objavila je u petak uprava pariške policije (PP)."Nikakvo slobodno kretanje navijača između Belgije i Pariza neće biti dopušteno nego samo u okviru onoga što organiziraju klub i vlasti", pojasnila je PP koja je donijela takvu odluku nakon sastanka s predstavnicima belgijske policije.Zbog opasnosti od izbijanja sukoba između belgijskih i pariških navijača, između kojih antagonizam postoji više od 20 godina, navijači Anderlechta "ne smiju također ni doći ni boraviti u Parizu večer prije utakmice", dodaje PP.Određen broj policajaca bit će raspoređen na željezničkoj postaji Nord, na koju bi mogli doći belgijski navijači, a policijske ophodnje u suradnji s belgijskim policajcima, će cirkulirati Parizom.Za 600 belgijskih navijača koji smiju doći u Pariz na utakmicu, "bit će organiziran prijevoz autobusom uz pratnju", od belgijskog pograničnog sela, dodaje PP. Ti će navijači biti prebačeni izravno na stadion Park prinčeva i neće smjetati šetati gradom. "Kada utakmica završi, navijači će biti vraćeni izravno u Belgiju", istaknula je PP.Na prvoj utakmici koju je PSG dobio sa 5-0 u Bruxellesu, uhićeno je 73 pariških navijača, ali nije zabilježen nikakav nasilni incident "zahvaljujući velikom broju raspoređenih policajaca".Nepodnošljivost između huligana dva kluba potiče od 24. studenog 1992. kada se igrala osmina finala Kupa UEFA-e na Parku prinčeva i kada je izbio veliki sukob između navijača od kojih je dosta bilo ozlijeđenih.

DUBAI - U prvim četvrtfinalnim dvobojima Svjetskog prvenstva nogometaša do 17 godina u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Švedska je pobijedila Honduras s 2-1, dok je Meksiko izbacio Brazil boljim izvođenjem penala 11-10. Dvoboj branitelja naslova Meksikanaca i velikih favorita Brazilaca ponudio je pravu dramu - Meksikanci su poveli u 81. minuti preko Ochoe, a za Brazilce je u 85. minuti izjednačio Nathan. Pobjednik je odlučen tek u 12. seriji jedanaesteraca, a pritom se čak dogodilo da se jedan brazilski igrač i ozlijedi prilikom izvođenja udarca s bijele točke. U prvom dvoboju Honduras je poveo pogotkom Velasqueza (37), da bi u 68. minuti poravnao Rakip, a prolaz Šveđanima, jedinoj europskoj reprezentaciji u četvrtfinalu, osigurao je Berisha zgoditkom petom u 74. minuti.

Švedska u polufinalu čeka pobjednika dvoboja Urugvaj - Nigerija, a Meksiko ide na boljega iz susreta Obala Bjelokosti - Argentina.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙